Indholdsfortegnelse
Formål
Teori
Hypotese
Materialer
Fremgangsmåde
Resultater og resultatbehandling
- Heraf sukker: 63,2% af kulhydraterne.
- Heraf sukker: 33,8% af energien fra alle næringsstoffer
Diskussion
Vurdering af forsøgets metode:
Konklusion
Kildeangivelse
Uddrag
I dette forsøg skal I undersøge energiindholdet og mængden af de forskellige energigivende stoffer i kosten. Undersøgelsen skal give et billede af jeres ”normale” dagskost.
Kosten varierer dog typisk fra dag til dag, så undersøgelsen kan aldrig blive helt præcis. Men undersøgelsen kan give et indtryk af, om man spiser fornuftigt i forhold til ernæringseksperternes anbefalinger.
---
Hvad viser undersøgelsen om forsøgspersonernes totale energiindtag i forhold til gennemsnitligt energibehov? Altså har forsøgspersonerne energioverskud eller underskud?
Ud fra Jonas energiindtag har vi regnet os frem til at han indtog 9268 kJ på en dag og hvis man omregner det til kalorier, så bliver det altså 2191,2 kalorier og han måtte indtage 2384 kalorier om dagen for at vedligeholde hans vægt så det vil så sige at han er i underskud af kalorier og vil derfor ikke tage på af det han har indtaget.
Men hvis det er i forhold til gennemsnittet af kalorier hos en voksenmand som må få omkring 2.800 kalorier om dagen så er han i meget underskud.