Indledning
Klaus Rifbjerg har været et fyrtårn i dansk litteratur og siden hans debut i 1956, har han skrevet over 100 skønlitterære værker.

Rifbjerg har skrevet i en vid række af forskellige litterære genrer heriblandt romaner, digtsamlinger, filmmanuskripter, radiodramatik, artikler, kronikker, læserbreve, og klummer.

Rifbjerg blev født d. 15. december 1931 og døde d. 4. april 2015. Han voksede op på Amager og under sin gymnasietid, begyndte Rifbjerg at udtrykke sig litterært i forbindelse med revyerne i gymnasieforeningen.

Uddrag
Som tidligere nævnt debuterede Rifbjerg i 1956 med digtsamlingen ”Under vejr med mig selv”. En humoristisk og ikke mindst provokerende digtsamling, der mest af alt beskriver hans eget liv.

Det var dog kun starten på Rifbjergs lange karriere, der igennem lyrikken og modernismens provokerende træk, forsøger at afsløre virkeligheden og nedbryde det traditionelle sprog, der ses som en kliche i en konfrontationsmodernists øjne.

Dette ses bl.a. i digtet “Spørgsmål” fra 1970. “Jeg tænder hendes cigaret. Jeg byder hende først af maden”.

Man prøver gensidigt i perioden at vise den sande virkelighed, og det bliver hurtigt gjort klart for læseren, at der i den modernistiske skrivestil ikke gøres brug af den konventionelle poesis virkemidler, såsom rim og regelmæssig rytme.

Man gør i stedet brug af en række konfrontationsmodernistiske virkemidler, såsom usædvanlige ordkombinationer, som gør digtene både humoristiske og ironiske.