Indledning
I følgende opgave vil jeg fokusere på relationen mellem Jeremia og Kirsten, og sætte mig ind i deres forhold ved at bruge citater fra teksten.

Jeg vil dermed også fortolke forholdet ud fra teksten ”Joker” med fokus på Jeremias tanker og hans samtale med Kirsten.

Jeg vil derefter perspektivere til en anden situation, som finder sted i filmen ”Banjod”, hvor lignede situation træder i kræft.

Denne tekst handler om et skilsmissepar, som har været sammen i femten år. Hvad der er grunden til at de er gået fra hinanden, er ikke til at vide.

Manden er opsat på at vende tilbage til familien, og han ved ikke rigtig hvad det er, som han har gjort forkert.

I teksten er der mange tommehuller, hvor man ikke rigtig har kendskab til de forskellige forhold, som er i spil i teksten.

Uddrag
Da døren bliver åbnet, var det en iskold Kirsten som stod der og siger ” Dav. Jeg havde ikke ventet dig” her bliver der fremvist at Kirsten ikke havde forventet at Jeremia skulle stå foran døren.

Han hilser høfligt og bliver fuldt ind til dagligstuen, hvor han bemærker at der er blevet justeret lidt på tingene i hans gamle hjem.

Han roser gardinerne selvom han ikke bryder sig om dem, for at komme godt ind på Kirsten, så han måske kan få hende overtalt til at finde sammen igen.

I dialogen fremhæver Jeremia, at det er åndsvagt den situation som de befinder sig i nu, og hun svarer at de har været igennem det.

Her viser Kirsten at hun ikke har interesse i den samme diskussion, eftersom den er blevet vendt og drejet et antal gange nu.

Dialogen fortsætter og Jeremia er blevet hidsig ” Han rejste sig hurtigt op og stod med en sofapude i hænderne. – Og det siger du.

Lidt moderne! Det skal jeg stå her i min egen stue og høre dig sige. Det er kraftedme lige stærkt nok. Moderne!

Hvad fanden tror du, det, du farer rundt og laver, er andet end moderne! Det er dig, der er med på noderne, min søde skat.

Du gør alt det rigtige. Du farer og fløjter lige i hælene på alt det, der er oppe i tiden! Føj for fanden i hede hule helvede.

Og det er du parat til at ofre dit liv for!” Her bliver der fortalt med ironi af Jeremia, at Kirsten er ekstremmoderne og aldrig foretager sig noget dårligt.

Det er med store frustrationer Jeremia fortæller det med, da Kirsten inden da sagde ”jeg har hørt du er begyndt at dyrke…. En dværg” som fik Jeremia op i det røde felt ”Jeg troede, folk blev skilt ... fordi de skændtes.

Vi skændtes jo ikke, for helvede” her kommer der nye ting frem, og man får afvide at de ikke havde skændtes, selvom det var det man havde forventet af et skilt par.” – Har du set min hånd?

Han gik hen til hende. – Hvad er der med din hånd? – Jeg bankede den ind i væggen.” Jeremia havde banket hånden ind i væggen, da han spekulerede over om det gjorde ondt på den der slog, eller om det var på den der blev slået.

Det var en teori som fik Kirsten til at slå en latter, og fortælle at hun ikke var lavet af cement. Selvom denne dialog skulle være med til at føre dem sammen igen

så tvivler Kirsten ikke et sekund på at det er det rigtige valg hun har foretaget sig, og der vil ikke komme en løsning til begges fordele

da Jeremia gerne så dem leve det samme liv igen, hvor i mod Kirsten er fast besluttet på at de fortsat skal leve separat fra hinanden.