Indledning
”Jeg har aldrig ejet en smartphone”, som er skrevet af Katja Bitsch, handler om en dame som kommer frem med sin mening om smartphones, hun mener i sin tekst at den stjæler nærvær hos folk og hun kommer også med nogle grunde og påstande om hvorfor den tager folks nærvær. Vi vil komme ind på analyse, vurdering og diskussion af denne tekst.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Argumentationsanalyse
Diskussion
Afslutning
Kilde:

Uddrag
Allerede i den første linje på tekst 1 skriver Katja Bitsch sin påstand med at smartphones stjæler nærvær. Hun kommer frem med begrundelser fra sin hverdag f.eks.

i tekst 2 linje 3-4 hvor hun skriver at hun savner mere smartphone-uafhængighed og noget mere tilstedeværelse i dagligdagen. Hun kommer ind på et emne fra hendes hverdag hvor vi får kort af vide hvordan hun kommer til og fra arbejde.

Hun skriver tekst 11 linje 1-2 at hun pendler hver morgen og eftermiddag. Hun fortæller om hvad det er hun oplevere når hun sidder inde i kupeen.

Hun oplever at folk sidder med deres mobiler eller høretelefoner og er helt opslugt af det som der er på deres skærm eller bare lytter til musikken i stedet for at kigge ud og nyde tog turen og se det flotte landskab som de kører forbi, men folk vælger at ignorere det og vil heller bruge deres tid på deres mobiler.

Katja Bitsch skriver i tekst 12 at hun overvejer at gale ud og sige ”SÅ KIG DOG OP” for at få folk til at vende blikket fra deres mobil og nyde naturen og stilheden.

Katja Bitsch ommer med mange ting om hvorfor smartphones tager opmærksomhed og hun siger at den frarøver tid for os i tekst 5 linje 3.

Men hun har ikke rigtig nogle beviser eller kilder som kan støtte op om hendes sag, hun siger tingene fra sit eget synspunkt, men hun har ikke nogen beviser for at en mobil er en tidsrøver.