Siri en prinsesse der aldrig gir op | Boganalyse

Indledning
Dokumentaren hedder ”Siri - en prinsesse gi’r aldrig op”. Den er udgivet i november 2017 af DR3 . Dokumentarfilmen handler om Siri Køster, som har deltaget i Tv-programmet ”Prinsesser fra blokken”.

Den handler om Siris liv både op og nedture. Den omhandler hendes kamp, for ikke at blive som de andre på blokken. Derudover omhandler den også om det at leve med psykiske sygdomme, samt hendes store passion for skønhed.

Uddrag
Det er Siris vinkling på historien vi hører. Synsvinklen gør at vi kun får hendes side af historierne, altså hvordan hun har oplevet det. F.eks. da hun fortæller om hendes hårde barndom, er det hendes side og ikke moderens side af det .

Dette fungerer godt, da den netop kun handler om Siri og hendes liv, og der er intet man prøver at ”opklare”. Igennem dokumentaruddraget taler Siri meget om hendes interesse for skønhedsbranchen, og hvor godt hun har styr på det.

Hun siger f.eks. ”Det er der hvor jeg ikke behøves at spørge nogle om hjælp ”. Dette argumenterer hun for gennem dokumentaren, bl.a. den opgave hun har lavet i skolen, som hun har fået ti med pil op for .

Det er her et belæg for hendes påstand omkring hendes viden om skønhedsbranchen. I og med at hun har fået ti med pil op for hendes opgave, må det betyde at hun har styr på det.

Her benyttes der appelformen logos, da det spiller på vores logiske fornuft. Udover logos benytter dokumentaren mest patos. Når hun eksempelvis fortæller om hendes nabo, som har begået selvmord. Her spiller det kraftigt på vores følelser .

Da hun eksempelvis fortæller: ”jeg er bare glad for at jeg ikke har de tanker mere” . Da hun fortæller det får modtageren medlidenhed med hende.

Målgruppen til dokumentaren er hovedsageligt unge kvinder/piger. Dokumentaren er vist på DR3, som er en kanal hvor der typisk vises programmer for den unge målgruppe imellem 15-31 år .

Målgruppen vil typisk være folk der allerede har set ”Prinsesser fra Blokken”, og kender hende derfra. Målgruppen er både folk der selv har været igennem noget lignede Siri, og dermed kan relatere til det, eller nogle der bare interesserer sig for det.

Dokumentaren benytter sig hovedsageligt af reallyd kommende fra billedet, også kaldet synkron lyd. Det er lyden af tale, lyd af bevægelser eller f.eks. lyden af neglemaskinen . Denne reallyd er med til at skabe troværdighed.

Derudover er der også asynkron lyd i filmen, mest bestående af underlægningsmusik. Derudover er der også klip hvor hun fortæller ind over nogle billeder/videoer, der er tale om voice-over. H

er er det hovedkarakteren selv der fremstår som jeg-fortæller. Disse voice-overs bevirker, at modtageren får et større indblik i Siris handlinger, og hvorfor hun gør som hun gør.

Dette gør at man får større indblik i hendes liv og hvad hun har været igennem, f.eks. da hun taler om sin barndom, som har været med til, at gøre hende til den hun er .

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu