Indledning
Jeg vil analysere bogen ”Det kommer til at ske” skrevet af Lone Aburas og udgivet i 2016.

Jeg vil i denne analyse belyse forskellige vinkler i bogen. Jeg kommer ind på fortællerteknik, personerne i bogen, tema/budskabet og romanen opbygning.

I romanen fra 2016 bor Henry sammen med sin psykiske syge mor og en far, der ikke kan håndtere moderens sygdom. Hun drukner sig selv

og efterlader en humørforladt og sorgramt mand, og en overset 13-årig. Henry lader ikke moderens død påvirke sig, men går ugentlig til terapi hos John, skolepsykologen. John anbefaler Henry at skrive dagbog for at få ord på tankerne.

Indholdsfortegnelse
Fordeling Af Kommentarer
Karakter Og Samlet Vurdering

Uddrag
Henry er den første person, som vi møder, han er hovedpersonen i romanen og fortælleren, grundet at han er fortælleren bliver læseren selv nødsaget til at få en ide omkring Henry gennem hans handlinger.

Før episoden høres der ikke meget omkring Henry som person, men mere omkring hans forhold til sine forældre.

Henry er flov over sin mor . Udover ikke at ville kendes ved sin mor mærker man hurtigt, at Henry helst gerne vil holde sine følelser for sig selv.

Man ser i romanen ,at da moderen gør et forsøg på at forbedre sig, har Henry allerede oplevet meget omsorgssvigt, hvilket man kan se ud fra hans reaktion.

Henrys forhold til faren er også op ad bakke , der ses en form for utryghed og måske endda frygt, da han skjuler denne information fra faren i frygt for hans reaktion.

Hvis man sætter fokus på faren, oplever man, at han er stresset og irriteret over hele situationen med moderen.

Udover at håndtere situationen dårligt, tager han Henry med i det , her vil de fleste mene, at et barn ikke burde inddrages i så chokerende situationer. Der tages ikke hensyn til Henrys unge alder fra farens side.

Moderen ser vi ikke meget til gennem romanen, dog har hun meget stor betydning for handlingen. Hun beskrives som bleg og tynd og meget dramatisk til tider.

Inden hendes død prøver hun at rette tingene op . Jeg mistænker, at dette er grundet dårlig samvittighed over for Henry.

Der fortælles aldrig, hvad moderen fejler, dog kan der være stor enighed fra mange, at det nok har været psykisk sygdom

Da jeg nu har haft fokus på de 3 personer med mest betydning for handlingen inden episoden, vil jeg nu se på deres personlighedsskift og tilføje personer.

Dette bliver ikke delt op i personer, men tilføjet efter, hvornår jeg mener, at de ses som relevante Efter moderens død bliver faren nedtrykt, egoistisk og fraværende.

Henry oplever ubehageligt meget sympati fra klasselæren Anna, som han egentlig helst vil undgå. Henry bliver gode venner med den nye ”seje” dreng Adam, som er skilsmissebarn, har flyttet skole 3 gange og har temperament .