Indledning
I denne opgave vil jeg analysere og fortolke novellen ”Det kommer til at ske”, skrevet af Lone Aburas, som er udgivet i 2016.

Lone Aburas’ bog handler om Henry, der har det svært derhjemme og er ensom. Hans mor dør, og hans far rejser til USA, efter han blev prepper.

Henrys nye ven flyttede til en anden by, hvor de mistede kontakten. Henry skrev en bog om hans liv, og endte med at få kontakt til de gamle venner igen.

Jeg vil i analysen primært have fokus på fortælleteknik, komposition, person karakterstik og miljø. Derudover fortolker jeg teksten i forhold til tema og budskab.

Uddrag
Da han møder Adam, bliver Henry oplivet og glad, fordi han endelig har fået en ven han godt kan lide at være sammen med.

Han danner mere selvtillid, men har også en selvmedlidenhed, det får vi at se, på side 74, hvor han lister alle de ting der er sket op, og håber på, at hans far vågner op fra den ’koma’ han er i.

Udover selvmedlidenhed, bliver han let påvirket. Et eksempel kan være, da Adam prøvede at få Henry til at ryge kamilleblomst, hvor Henry var skeptisk til at starte med, men blev til sidst overtalt

Adam var den populære i klassen, han lavede ikke lektier, han røg og drak alkohol. Hans udseende var lidt gangsteragtigt. Overfor Henry var han omsorgsfuld, og spørger ind til ham.

Efter Adam kom til en anden by, hører vi ikke noget om ham, men da de så finder hinanden igen, er der lidt akavet stemning imellem dem, og de har lidt byttet roller.

På side 164 står der ”Adam så i modsætningen til mig nyvasket og meget velklædt ud.” Hvor det førhen havde været Henry der var velklædt.

Meget af Henrys opførsel har han fået fra hans forældre. Hans mor var mærkelig ifølge Henry. Hun gik i lang tid, og havde sløve dage, hvor hun bare sad og så ud ad vinduet.

Efter en sløv periode, ville hun blive helt manisk En af hendes maniske perioder var for eksempel da hun havde gjort hele huset rent, købt mad og nyt tøj, og derefter ville købe en hund.

I starten af bogen spillede Henrys mor død. Det var som om de legede, fordi hans far ventede tålmodigt, på at moderen skulle vågne.

De brugte et lege lægesæt til at få hende til at vågne igen. Henrys mor ender med at blive fundet død i en sø.

Henrys far var en kraftig mand, der puttede en facade på, når han skulle ud ad døren. Det gjorde han ved at tage pænt jakkesæt på, hvor han ignorerede, hvad der foregik derhjemme.

Der sker en udvikling i farens opførsel. I starten er han meget dominerende overfor Henry og moderen. Så bliver han deprimeret, fordi moderen dør.

Han er der ikke for Henry, og de bytter roller. Til sidst ender han så med at blive prepper, hvor han får noget at gå op i.

Henrys far er meget uforudsigelig overfor Henry. Da moderen stadig var i live, arbejdede Henrys far hele tiden, og prioriterede ikke tiden med ham.

Da moderen dør, bliver det værre, og Henrys far lå hele tiden i sengen og ænsede ham ikke. Lige pludselig får Henrys far interesse for at være prepper, og tvinger Henry til at være sammen med ham.