Indledning
Politisk Roman er skrevet af Lone Aburas og via fortælleren Rebecca får vi historien om den dag hendes mand, tandlægen Robert, beslutter sig for at engagere sig politisk.

Robert vil skjule en illegal flygtning. At foretagendet ret hurtigt udvikler sig til at blive temmelig mudret og ender mere eller mindre galt, kommer ikke bag på den gennemkyniske Rebecca, som er modstander af projektet fra dag ét.

Uddrag
Rebecca er indbegrebet af politisk ukorrekthed og bor i en herskabslejlighed sammen med Robert.

Der er vendt op og ned på de kønslige stereotyper hos Aburas, når Rebecca kynisk og samvittighedsløst udøver udenomssex med en nabo, og når hun lader Robert være en udglattende mand, der forsigtigt prøvende tilnærmer sig Rebecca og spørger, om hun er sur når de vasker op.

Det er Robert, der bærer forældreansvaret for sine to døtre, mens deres mor, hans tidligere kone, drikker og er alkoholiker.

Det er Robert, der påtager sig at gøre verden til et lidt bedre sted ved at engagere sig i flygtningeproblematikken.

Samtidig dyrker han mindfuldness med sine kolleger på tandlægeklinikken og han søger hele tiden anerkendelse hos sin gamle ven Mark, som han beundrer for hans politiske engagement. Han prøver at gøre alle tilfredse.