Disposition – Det blomstrende slagsmaal & foraaret kommer til cafeen

Jeg vil analysere de to digte “det blomstrende slagsmaal” og “foraaret kommer til cafeen” og derefter sammenligner jeg de to digte med hinanden og se på deres ligheder og forskelle.

Uddrag
Digtet “foraaret kommer til cafeen” er skrevet af Rudolph Broby-Johansen fra digtsamlingen blod, som er udgivet i 1922. Digtet beskriver en café, eller værthus.

Der bliver spillet billard med kugler og køller af en buttet mand. Pludselig kommer en trettenårig blomstersælger ind i værtshuset.

Hun bliver betragtet af en alfons, der derefter overfalder hende, og resultere i at hele værtshuset bliver forvandlet til et slagsområde.
Dette digt er også episk.

Det kan man se ved at der er dannet en historie og en rød tråd man kan følge, og man kan skabe sig et billede i hovedet af hvad der foregår i dette værtshus helt naturligt samtidigt med at man læser digtet.

Digtets opbygning er meget rodet, som fremkalder den kaotiske stemning, samtidig med at hele teksten er skrevet med blokbogstaver.

Sætningsstrukturen er helt nedbrudt det kan man se ved at digtet har tydelig knækprosa, og der ingen punktummer eller kommaer er i hele digtet.

Men dog er der brugt en masse skråstrege f.eks linje 26-27 ” STILHED EVGGRØNNER / BLÅREGNER BJERG / TRÆ / SØ … ”

Dette digt er skrevet i han/hun fortæller, det er tydeligt på linje 24 hvor der står ”ALLE HENDES LEGEMS LINJER ER ELLIPSER” dog kommer vi tættere på fortællingen da fortælleren kommenterer på hele forløbet og kommer med sin egen mening, f.eks. linje 13-14 hvor der står

”SPILLER BØJER SIG MED RØDT KUGLE-HOVED TUNGT KILET FAST I KEGLE-KROP” Der kommenterer fortælleren på en anden spillers kropsbygning, på en nedgørende måde.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu