Jeg, en grovbolle | Dansk Essay

Indledning
”Du bli’r, hvad du spiser,” stod der på en plakat, der engang hang i vores klasseværelse, og det lavede vi lidt grin med dengang.

Tobias er en makrelmad, Nanna er en frikadelle, Malthe er en bolle. Ha, ha, ha. Det med at spise, mente vi, handlede nemlig kun om at få noget skovlet ned, så maven faldt til ro, inden vi skulle ud i det store frikvarter.

Uddrag
Jeg kan fx huske dengang i første klasse, hvor jeg lå på køkkengulvet foran min mor og hylede over, at hun ville give mig æg med på brødet. Æggemad, som jeg rent faktisk elskede. Men som en af mine klassekammerater kaldte en stinkbombe.

Dén oplevelse har været med til at forme min personlighed, tænker jeg. Den morgen på køkkengulvet valgte jeg nemlig at tilpasse mig. At gå mere op i, hvad andre synes, mener og føler end i mine egne behov. Jeg blev en, der sørger for at passe ind.

Helt anderledes var det med Tobias. Han var typen, der trods drillerierne hårdnakket fortsatte med sine makrelmadder. Tobias lærte at stå imod med sin makrelmad.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu