Eksamenssæt 18. maj 2017 (med netadgang) 4. Kollektiv pligt og individuel frihed – “Drop frugtbarhedspropagandaen” af Anne Rosa Simonsen

Indledning
Reproduktion, global opvarmning og fattigdom i den tredje verden er blot få af mange problemer borgerne i dagens Danmark skal tage stilling til, når de går en ellers fredelig tur på strøget. Nogle er af stor vigtighed, mens andre er tæt på overflødige. Men hvornår har man en kollektiv pligt, og hvornår har det enkelte individ frihed til selv at bestemme?
Københavns Kommune har tidligere lavet op til flere konstruktive kampagner omkring alkoholindtag og hensigtsmæssig færdsel på cykelstierne, men med deres seneste fertilitetskampagne, har de gået over stregen. Det mener den danske presse- og kommunikationsrådgiver, Anne Rosa Simonsen, i hvert fald, og grundet den holdning bragte hun den 14. oktober 2015 artiklen, ”Drop frugtbarhedspropagandaen”, i Politiken.

Uddrag
Ved at Anna Rosa Simonsen er presse- og kommunikationsrådgiver går det, at hun har en stærk kontekstuel etos. Det har hun, fordi læseren forventer, at hun med den erhvervsmæssige erfaring kan skelne mellem konstruktiv og destruktiv kommunikation. I tekstens forløb opbygger hun en tilsvarende stærk tekstuel etos, fordi læseren får den opfattelse, at hun som individ har mærket problemet på egen krop: ” Men ærligt talt tror jeg oftere, grunden til, at mange af os ikke har formeret os i starten af 20’erne”.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!