Islamisk radikalisering i molenbeek

Indledning
Molenbeek er en af de 19 kommuner i Belgiens hovedstad Bruxelles. Molenbeek er målt op til at have knap 100.000 indbyggere, og den ligger nær hovedstadens centrum. Siden 1800 – tallet har Molenbeek været det fortrukne sted for Belgiens indvandre at slå rødder i. Desuden er det et af de tættest befolkede områder i landet. Det hele startede med at franskmændene boede der, efterfølgende kom italienerne, så marokkanere og først efter dem, kom Mellemøstlige indvandrere til området.

Indholdsfortegnelse
Abstract 2
Indledning 4
Redegørelse af fundamentalisme, radikalisering og integration 4
Undersøgelse af minervamodellen, social arv og Ali og hans brødre 7
Konklusion 9
Litteraturliste 10

Uddrag
Minerva modellen er en meget kendt model som bruges til at dele befolkningen i forskellige grupper eller segmenter, som de også kaldes i modellen. I den ovenstående model, kan vi se Minerva modellens fire kategorier: Moderene, idealistisk, traditionel og materialistisk. Derfra har man segmenterne, som er en blanding af 2 af kategorierne. Dog er der et segment som er et uafklaret segment, og det er ikke en del af de 4 kategorier. Denne kategori er meget god at bruge til at kunne definere Molenbeeks befolkning og hvad for nogle slags mennesker de egentlig er. De ældre i Molenbeek hører under ’’rosa segmentet’’.

Rosa segmentet regnes for at være de traditionelle idealister. Det er den del af befolkning der har en lav indkomst og man går meget op i sin indkøbsliste og fredagsbøn i moskeen. Så er der de unge i Molenbeek som nemt kan radikaliseres og integrere sig i det forkerte samfund og fællesskab, de hører under det grå segment.

De unge mennesker i sådan en bydel er meget forvirret, da de lever i deres egen verden som er inden for Molenbeek, også er der omverdenen som de også skal tilpasse sig til med alle de andre beboere. Det kan skabe en forvirring oppe i deres hoved. De er ikke afklaret med hvad de vil, og derfor hører unge med andet etnisk baggrund meget godt under kategorien grå.

Årsagen til at unge er i det grå segment, kan være på grund af deres social arv. Social arv spiller en kæmpe rolle i et barns og således også en voksens liv senere hen. ’’Æblet falder ikke langt fra stammen’’ er et meget kendt citat når det gælder social arv. Social arv er den påvirkning som vi tager med fra barndommen og med i de voksne rækker, og der kan både være positive og negative påvirkninger. Vores opdragelse der hjemme af vores forældre er den der har størst betydning for hvordan vi opfører os som ældre mennesker senere hen i livet. Det kan tydeligvis ses filmen ”Ali og hans brødre”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her