Indledning
Hvad er danskhed, spørger man sig selv om, men det er ikke ligetil at komme med en præcis forklaring på. Danskhed. En følelse, der ligger nært. Som dansker skal man bestå dansker-testen. Danskhed er at være dansktalende.

Danskhed er at elske Danmark. Danskhed er, at jantelovens ord er lov. Danskhed er at hygge og spise brun sovs og kartofler. Eller er det?

Det er endvidere forskellige ting, vi lægger vægt på som dansker, derfor kan vi også diskutere, hvad dansk sindelag og danske værdier er, uden at finde en endelig forklaring.

Uddrag
Hvad så hvis man adopterer et barn, som ikke har nogle danske eller skandinaviske rødder, men kun har kendt til den danske kultur, de snakker kun dansk, men har ingen danske gener.

Så kan de alligevel godt føle sig som en dansker og det at være en del af det danske fællesskab. Jeg har dog den opfattelse af, at danskheden ikke ligger i opvæksten, men det er samfundet og omgivelserne i nutiden, som påvirker en og deraf kommer de danske værdier, der betyder noget specielt for en.

Er det danskhed, at det er gratis at tage en uddannelse og tage på sygehuset? Det er ikke retfærdigt, at udlændinge får ret til Danmarks goder som danskerne har betalt. Danskhed er solidaritet i forhold til vores medborgere.