Hvordan skiller jeg mig af med et lig? | Biologi Rapport

Formål:

Formålet med denne øvelse, er at undersøge om man kan skille sig af med et lig, ved at brug de naturlige enzymer fra frugter, som ananas, kiwi og papain der indeholder bromelin

Materiale:

1 bægerglas
4 stk. husblas
En skive frisk ananas
Blender
Filtrerpapiret
Tragt
4 reagensglas
1 reagensglasstativ
Kolbe
Bunsenbrænder
Engangspipetter
Saks
2 ml købt ananasjuice
Sprit tusch
Vand

Fremgangsmåde:

  • Begynd med at lægge 4 husblasstykke ned i koldt vand i et bægerglas.
  • Skrald og skær ananassen i stykker og blend med en blender.
  • Fugt filtrerpapiret og sæt den i tragten. Derefter sæt tragten ind i en kolbe, og tilsæt ananas saften i tragten.
  • Skriv nummer på 4 reagensglas, og læg dem i et reagensglasstativ.
  • Varm op 2 mL af ananassaften, som er i kolben
  • Derefter opvarm 20mL vand til . og hæld 5 mL af dette varmtvand ind i hver af de 4 reagensglas. Efter det, så skal man tilsætte husblas til hver af de 4 reagensglaser.
  • Så tager man glas 1, og der havde vi 5mL varmt vand, med opløste husblas, så skal man tilføre 2mL vandhavevand, og luk den med parafilm.
  • Derefter tager man glas nr.2. Der havde vi også 5mL varmt vand med opløste husblas, så tilføre man 2mL frisk ananassaft, og lukke med et parafilm.
  • Glas 3, har man også 5mL varmt vand med opløste gelatine, så her tilføre man 2mL af den kogte frisk ananassaft, og lukke den med parafilm.
  • I den sidste glas, nr.4 har man 5mL varmt vand med opløste gelatine, og tilføre man 2mL købt ananasjuice, og lukke den med en parafilm.
  • Notere i resultatskema, at hvad der sker ved hver af glassene dagen efter.

Indholdsfortegnelse
- Formål
- Hypotese
- Materiale
- Fremgangsmåde
- Resultatskema
- Diskussion
- Konklusion

Uddrag
Hypotese:

Glas 1:
I glas 1 havde man 5mL varm vand, med opløst husblas. Derefter tilført man også 2mL vandhavevand i reagensglasset.
Husblas er et protein, som stivner ikke ved opvarmning, og den opløses også meget hurtig i varmt vand.

Der er ingen enzym i denne glas, som vil går sammen med protein. Men husblas stivner af sig selv når den bliver kølet ned. Dvs. vandet binder sig til husblas, når husblas opløses i vand. Derfor forventer man at vandet bliver fast, da husblas er gelatine, og gelatinen gør at den stivner.


Glas 2:
I glas 2 havde man 5 mL varmt vand, opløste husblas, og 2 mL frisk ananassaft.
Ananassaft indeholder bromilen.

Frisk ananassaften kan ikke ændre strukturer, så den er stadig tertiære strukture, dvs. den kan ikke går i forbindelse med proteiner, som er i husblas.
Her forventede man, at væsken bliver flydende, fordi man regne med at bromilen som er i ananassaft, vil nedbryde protein, som er i husblas...

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu