Indledning
Facebook, Instagram og Snapchat er firmaer som alle unge mennesker kender. De er en måde at være sammen på uden at være sammen, en måde at holde forbindelsen på på tværs af kloden og en måde, hvor på man altid kan være i kontakt med hinanden.

Det er også en måde at måle popularitet på. Hvem er mest populær? Og hvem vil gå længst for et ekstra like? Er det overhovedet dig, der får likes, hvis det blot er et glansbillede, andre ser? I teksten ”Nå, nok om mig, hvad med dig; hvad synes du om mig?” fra Politiken den 18. juli 2015, forsøger Vincent F. Hendricks at gøre op med den narcissistiske tendens, man ser på de sociale medier.

Uddrag
Først og fremmest forsøger Hendricks ved hjælp af inddragelse af hjemmesiden netpsykiater.dk at kæde tendensen sammen med en narcissistisk personlighedsforstyrrel-se.

Ydermere forklarer han, at man forsøger at fremvise et ikke retvisende billede af, hvem man er. Det er i stedet baseret på et billede af, hvad man forventer andre vil synes godt om.

Man mister ejerskab af det, fordi det bliver på modtagerens præmisser, at man deler et billede. Det er derfor ikke en ægte skildring af en selv. Det bliver på den måde et glansbillede af en selv.