Indledning
Jeg vil i denne opgave analysere en kronik om danskhed.

Kronikken er fra Jyllandsposten. Den var at finde i avisen den 4. oktober 2018. Kronikken er skrevet af Pernille Skipper, som er politisk ordfører for Enhedslisten. Artiklens overskrift lyder således Vi skal tage Danmark og Dannebrog tilbage.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Denne artikel er som sagt en kronik. En kronik er et stykke i en avis, som ikke er skrevet af nogen, som er ansat hos avisen. Men derimod en som har en vis viden og en vis holdning til et bestemt emne, som han hun interesserer sig for. I dette tilfælde er det Pernille Skipper som skriver om DFs syn på hvornår man er dansk.

Pernille Skipper er som sagt politisk ordfører for Enhedslisten, hun har derfor generelt en helt modsat holdning til politikkerne fra DF, da de er i hver sin ende af skalaen, når man taler om deres værdipolitiske standpunkter.

Det er derfor ikke overaskende at det er en fra Enhedslisten, som er imod det, som hun mener DF er gang med at få Dannebrog koblet sammen med.

Kronnikken er Pernille Skippers holdning til DFs måde at føre politik.

I kronikken prøver Pernille Skipper nemlig at få læseren, til få øjnene op for hvad det egentlig er DF er i gang med.

Dette kan ses allerede i linje 1 til linje 6 hvor hun skriver ” De seneste årtier har Dansk Folkeparti skridt efter skridt forsøgt at overtage Dannebrog og som et andet reklamebureau forsøgt at associere dansk nationalfølelse med netop deres parti”.

Pernille Skipper kommer med mange andre udmeldinger i løbet af kronikken, om hvordan DF er ved at sammenkoble Dannebrog, med DFs politiske holdning.