3 værktøjer der gør dig skarpere til matematik

Matematik er en stor udfordring for mange gymnasieelever. Nye tal viser, at over 50% af alle gymnasieelever har store udfordringer med matematik. Matematik er et vigtigt fag at kunne mestre, hvis du vil klare dig godt på mange videregående uddannelser, derfor kan det være en god ide at dykke ned i faget og udvikle dig indenfor dette fag. Regeringen har fremlagt at alle studieretninger på gymnasiet skal have matematik på minimum B niveau, derfor er det vigtigere end aldrig før at kunne mestre sine matematiske færdigheder.

 

Der findes en række alternative måder hvorpå man kan få en skarpere matematik hjerne. En af disse metoder er, at blive bedre til forskellige quiz eller små spil. Forneden vil jeg gennemgå 3 metoder, hvorpå du kan blive bedre til matematik.

 

  1. Spil Sudoku

De fleste kender Soduko fra dagblade og andre magasiner, som man ofte kan hygge sig med, når man sidder på venteværelset ved lægen eller man sidder ved frisøren. Soduko er ikke kun et hyggeligt spil, men det kan også være med til at forbedre dine matematiske færdigheder. Når man sidder med Soduko træner man sine forskellige tal-tabeller, hvilket kan gøre en skarpere, når man skal lave nogle hurtige gange udregninger.

 

  1. Spil gåder

At spille forskellige gåder kan være en god måde at blive bedre til at løse avancerede matematiske problemstillinger, der kan være med til at give bedre værktøjer, når du skal løse svære problemstillinger til matematik eksamen. Et af de steder hvor du kan kaste dig ud i matematik gåder er på denne hjemmeside. Her kan du finde en masse sjove og lærerige gåder.

 

  1. Find matematik app på din smartphone

Hvis du ejer en smartphone har du rig muligheder for at installere en masse spændende matematik spil, der kan træne dine matematik færdigheder. Hvis du er problemer med division, så kan du finde specifikke matematik apps der netop træner denne del. De fleste apps er gratis, så du ikke behøver at bruge store summer på disse spil.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu