3 værktøjer der går læringen lidt sjovere i gymnasiet

Sidder du som gymnasielærer og synes du, at det er svært at få dine elever til at deltage aktivt i undervisningen?

Så er denne artikel målrettet dig. I dag er danske unges koncentrations niveau meget lav og der skal ikke meget til, før de fjerner fokus, derfor kræver det lidt tænkearbejde at få eleverne til at koncentrere sig fokuseret, når du som lærer vil lærer dem et bestemt stof.

Nogle der især ved, at der kræver bestemte kneb og tiltag, for at de unge bliver ved med at fastholde fokus er computerspil og de sociale medier.

Folk bag de sociale medier og computerspil, ved, hvornår de skal vise det ene og hvornår de unge er ved at miste interessen. Særligt i computerspil er der opbygget denne gamification der gør, at man som forbruger hele tiden synes det er spændende og man løbende fastholder sig i spillet.

3 læringstool der er blevet inspireret af omverden er bl.a. disse 3:

GoQuiz.dk

Hvem elsker ikke en god quiz? Quizer kan være en super god måde, at få hjernen til at arbejde og få hjernen til at tænke tilbage på, hvad man har lært. Det er en god måde at teste sin viden på en sjov måde.

På GoQuiz kan du finde flere hundrede quizzer  og du kan helt sikkert finde en quiz, der omhandler et emne dine elever har haft om.

Kahoot

Kahoot er en klassiker. Dette tool er en meget effektiv måde at få hele klassen med. Det unikke ved Kahoot er, at hele klassen kan deltage på en gang.

Det er virkelig sjov måde at teste på, hvem i klassen der virkelig er skarp, når det kommer til bestemte emner.

Sport

Man må aldrig undervurdere, hvad sport kan gøre for vores hjerner. Hvis du har mulighed for at låne sportshallen, så kan du bruge hallen til at spille nogle smarte spil.

F.eks. stikbold, hvor man skal svare på et spørgsmål, før man må skyde. På den måde arbejder man både med kroppen, ens paratviden og så er det bare mega sjovt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu