“Nå nok om mig, hvad med dig; hvad synes du om mig” Analyse

Indledning
Der bliver ofte snakket om, at stress blandt landets unge, er et stigende samfundsproblem og problemet opleves især blandt pigerne. Stressen skyldes blandt andet det store forventningspres, som mange unge føler bliver pålagt dem. I dag, er det ikke bare et eller to medier der florerer rundt, men mange flere. Snapchat, Instagram, Facebook, Tiktok og Youtube er bare nogle ud af mange medier, som unge benytter flere gange dagligt, og antallet af nye sociale medier, der bliver skabt, stiger. Der bliver ikke kun sat forventninger og krav til hvordan man præsterer skolemæssigt eller socialt, men derimod også til hvordan man ser ud, agere på og hele forestillingen om hvordan man burde være.

”I hele fremstillingen af ”online mig” leveres, hvad jeg regner med, at andre kunne finde spændende om mig. Men så er det jo ikke mig længere. Det er højst min ide om, hvad andre antagelige synes om mig- et glansbillede af mig, et forskrækket mig, forældet mig, med mig i centrum for andres vurdering af mig.” således skriver Hendricks, der er professor i formel filosofi på Københavns Universitet i artiklen Nå nok om mig, hvad med dig; hvad synes du om mig? der blev udgivet i Politikken 2015. Hendricks mener, at vi i dag er kontrollet af hvad andre synes om os.

Identitetsdannelse er derfor noget mange unge har svært ved, da de oplever et konstant pres fra de sociale medier, i forbindelse med at få bekræftelse. Over sociale medier, er man i stand til at sælge sig selv bedst muligt, og som individ, bliver man generelt bedømt ud fra mange vinkler. Igennem disse medier, bestræber vi os på bekræftelse, også fra helt fremmede.

Malene Larsen, som er skribenten fra artiklen Jeg skriver jo ikke selv, at jeg er smuk der blev udgivet i Information i 2012, siger følgende: ”Identitetsdannelsen i høj grad er et fælles, socialt projekt” og med det mener hun, at identitetsdannelsen egentlig handler om at vise sit liv og have et samvær offline. I denne opgave vil jeg derfor sammenligne de to artikler, med det formål at diskutere emnet og have særlig fokus på argumentation og sprog.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu