Hvordan er markedet for El-biler i Spanien? | Mini-SOP Rapport

Resumé

Min problemstilling er ’Hvordan er markedet for el-biler i Spanien’, det har jeg valgt ud fra mit overordnede emne ’Bæredygtighed’. Jeg synes det er en passende problemstilling i forhold til at jeg skal skrive en opgave med Afsætning og Spansk. Min fremgangsmåde står også i min problemformulering Se Bilag 1.

Mine analyser har jeg også valgt at lave en OT-model til. Jeg synes det giver et bedre overblik og det er også lidt konkluderende. Jeg har læst en masse artikler og bilmagasiner under dette forløb. Mine resultater bruger jeg til en konklusion, som faktisk afslutter min rapport, efterfulgt af bilag og litteraturliste.

Opgavebeskrivelse
Jeg har tænkt mig at gå ud fra min problemstilling, altså starte med at redegøre markedet for el-biler i Spanien, derefter vil jeg analysere relevante omverdens forhold for den spanske bilbranche og foretage en brancheanalyse. Til sidst vil jeg anvende analyseresultaterne til en diskussion om markedets fremtidige scenarier.

Indledning
MiniSOP’ens tema i år er ’bæredygtighed’ det er et spændende emne, da verdenen går mere og mere op i miljøet og klimaet. At finde en problemstilling, har ikke ligefrem været svært, da jeg allerede fra starten havde en idé om hvad jeg ville skrive om. Jeg interesserer mig selv for biler, så det er ikke en opgave som jeg bare vil have overstået, jeg synes det er et interessant emne.

Vi sidder desværre i en meget svær situation i øjeblikket, da vi sidder midt i en epidemi, som hærder over hele verden. Det gode ved denne epidemi er dog, at vi ikke udleder så meget CO2. Nu når jeg har spansk som sprog, har jeg valgt at fortage mine analyser om markedet for biler i Spanien.

Opgavens fokus er fra 2017-2020 for at holde tidsrammen forholdsvis ny. Vi fik tid til at læse lidt artikler om det emne vi ville fokusere på. Der fandt jeg hurtigt ud af det spanske marked for biler er vokset drastisk de sidste par år, så jeg fandt ingen andre muligheder end at tage udfordringen op.

Indholdsfortegnelse
Forside………………………………………………………………………………………………………………………………s. 1

Resume…………………………………………………………………………………………………………………..…………s. 2

Indledning og Opgaveformulering…………………………………………………………………………………….s. 4

Metode…………………………………………………………………………………………………………………………….s. 4

Redegørelse……………………………………………………………………………………………………………………..s. 5

Analyser…………………………………………………………………………………………………………….………………s. 5
- PESTEL…………………………………………………………………………………………………………………………….s. 5
- Porters five forces……………………………………………………………………………………….…………………..s. 6

Diskussion…………………………………………………………………………………………………………………………s. 7

Konklusion…………………………………………………………………………………………………………………………s. 7

Litteraturliste…………………………………………………………………………………………………………………….s. 8

Bilag………………………………………………………………………………………………………………………………….s. 9

Uddrag
Markedet for el-biler i Spanien er steget drastisk gennem de sidste par år i 2016 var der blevet solgt omkring 1055 elbiler i Spanien, hvilket vil sige, at det er en stigning fra 2015 på 175%1. Og salget er kun blevet ved med at stige. I 2019 skriver ’Costa Posten’

”Ifølge AutoBild.es steg antallet af solgte elbiler i Spanien i april måned med hele 62 procent i forhold til samme måned sidste år. For hele EU lød stigningen på 71 procent, og elbiler, hybridbiler og plugin hybridbiler har nu en markedsandel på 6,9 procent.”2

I 2020 skriver den spanke bil-side MOTOR at efterspørgslen bliver ved med at stige3. Artiklen siger også hvilke el-biler, der er de mest populære og miljøvenlige i Spanien. Dog skriver de også at motordrevne biler stadig er markedsledere. Det vil sige at markedet for el-biler i Spanien er forholdsvis stort. El-bilsproducenter har stor mulighed for at indtrænge på det spanske el-bilmarked

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her