Hvor er din mobiltelefon lige nu? | Argumentationsanalyse

Indledning
Den glinsende Iphone sidder klistret til hænderne, bare en tur ned af strøget, vil man møde folk, der har travlt med diverse opkald, en flok piger der skal have det fedeste shoot til instagram, eller mormor som skal tage et billede af barnebarnet foran Caritasbrønden. Mobiltelefonen og de sociale medier har overtaget magten, og optager alt den tid, vi ellers skulle bruge med hinanden.

Dette er blevet et stort problem i samfundet især hos børn og unge. Sognepræst og debattør, Marie Høgh, har derfor skrevet en klumme til BT, som belyser mobiltelefonen og de sociales medier overtagelse, specielt hos de unge på skolebænken.

Klummen ”Vi er SoMe-junkier og informationsmisbruger” er udgivet d. 17 marts 2018. Marie Høgh nævner sin egen generation, hvor de små gule sedler blev taget, hvis læreren så dem, som en kontrast til de unge, der i dag kan kommunikere gennem sociale medier, hvor Instagram, Twitter og Snapchat er blevet en del af ligningen.

Uddrag
Igennem sin klumme bruger Marie Høgh et letlæseligt sprog, hvilket er med til at gøre den nemmere at forstå, og den kan derfor nå ud til en bredere del af segmentet. Marie Høgh har valgt, at publicere sin klumme på den rigtige platform, fordi BT’s læsere ofte ikke har en høj akademisk uddannelse, hvilket gør, de læser aviser med lettere forståeligt sprog.

Udover det, rammer hun også det rette segment, da hun snakker om nærvær, som er en vigtig kerneværdi for BT’s læsere. At sproget er tilpasset til BT’s segment, påvirker Marie Høghs holdninger og etos, da læserne forstår hendes holdninger til mobiltelefonen.

Man kan dog argumentere for, at Marie Høgh ikke rammer den direkte målgruppe, som er de unge, da det ikke primært er BT’s læsere. Trods dette, vil Marie Høgh også gerne give forældrene et indblik i mobiltelefonens forstyrrelse i deres børns undervisning, og hun rammer derfor forældrene i det rosa og violette segment.

Dette vil dog sige, at hendes perspektiver på emnet ikke når ud til alle, som kunne have brug for indsigten i mobiltelefonens indflydelse. Marie Høgh er god til at dække sin påstand med belæg eller rygdækninger, hvilket er med til at styrke hendes argumentation, og dette gør at læseren for et indblik i, at Marie Høgh ved, hvad hun snakker om. Selvom Marie Høgh har sine egne subjektive holdninger, har hun altid en begrundelse i form af belæg og rygdækning. Dette er med til, at læseren forstår hendes synspunkter, og det forstærker hendes etos.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu