Det har aldrig været så populært at se TV, serier og film via de forskellige streaming tjenester der findes på nettet. De sidste 10 år er der færre og færre der ser almindelig TV, og særligt hos den unge målgruppe er der meget få der i dag ser TV. Folk vil se TV når det passer dem og de vil selv vælge, hvad de vil se.

Indenfor de sidste par år er der kommet en bølge af forskellige streaming tjenester, og alt fra udenlandske tjenester som Netflix til danske streaming tjenester som f.eks. Viaplay.

Det store udbud af forskellige streaming tjenester har skabt en kamp mellem streaming tjenesterne om at vinde forbrugerne til at vælge netop dem. I nedstående opgave vil der blive gennemgået hvilke fordele de forskellige tjenester slår på.

Den mest kendte streaming tjeneste er den gamle spiller Netflix, der med sit kæmpe udvalg af serier, står som en ukronede konge på markedet. Netflix har særligt fundet en unik position i markedet med deres egne produceret serier, der går under navnet Netflix originals. Her har de bl.a. fået står succes med dokumentaren: ”Making a murderer”, der er blev set af flere millioner, og den daværende præsident Barack Obama var selv ude at kommentere sagen. Netlfix koster 99 kroner om måneden.

En anden udenlandsk streaming tjeneste som har fået meget opmærksomhed de sidste par år er streaming tjenesten HBO. Man kan ikke sige HBO uden at sige Games of Thrones. Games of Thrones er en serie der er produceret af HBO og har fået kæmpe succes rundt i hele verden. Selve serien er hovedårsag til, hvorfor mange vælger at tegne et medlemskab hos dem. Du kan nemt oprette dig hos HBO og du kan endda få en gratis prøveperiode.

En af de danske spillere på markedet er TV2 play, der slår sig som en af de store danske streaming tjenester, som i dag har over 250.000 kunder, hvilket er ret imponerende, når man kigger på, hvor lille et land Danmark er. Hvis du elsker danske serier og dansk TV, så skal du kraftigt overveje TV2 play. Hos TV2 play kan du bl.a. se alle de serier og dokumentarer, der bliver vist på TV2.

En anden dansk spiller på markedet er Viaplay. Viaplay skiller sig ud på markedet med et enormt udvalg af reality programmer. Der er bl.a. en masse indhold til børn og de yngre segmenter, der en stor fordel til forældreparret. Viaplay har også et bredt udvalg af sportprogrammer, dog gælder det kun sportspakken.

Du kan læse meget mere om de forskellige streaming tjenester inde på deres hjemmesider.