Indledning
Artiklen “Tuberkulose slår 1,5 mio. mennesker ihjel om året. Skriv dog om det” er en artikel udgivet i avisen Information.

Artiklen blev udgivet den 24. marts 2020. Artiklen er en opinionsartikel, som derunder tilhører en kronik. Artiklen er skrevet af Anders Solitander Bohlbro.

Hans modtagergruppe er danskerne. Han mener, at der er for meget fokus på Corona hos danskerne ift. deres engagement til tuberkulose.

Han rammer målgruppen rimelig godt. Han prøver at starte en debat med dem der læser artiklen. Han ville have os til at reflektere over emnet. Han ville have øget bevidstheden om tuberkulose, da den forårsager stor lidelse på verdensplan.

Uddrag
I starten ville han have os til at have en fornemmelse af at det er corona virussen han snakker om.

Det kan man se ved at han ikke direkte skriver at det er tuberkulose han snakker om. Han skriver også længere nede ” Denne kronik handler ikke om Corona, men om tuberkulose - en sygdom, du måske slet ikke havde overvejet, da du læste indledningen.”

Det han prøver at sige med det, er at vi er alt for fokuserede på Corona‐virus, så vi kan ikke tænke ud over den virus. Han mener at Corona overtrumfer tuberkulosen.

Han sætter tuberkulose op imod Corona virussen. Han hentyder ofte til Corona, og at det er det eneste der kan rydde en forside på aviserne.

Men han mener ikke, at Corona er ligegyldig. Han siger udtaler sig f.eks. i starten, at hvis dødstallet skal lidt ned kræver det at tuberkulose får lidt af den opmærksomhed som Corona får.

Så han nedgøre ikke Corona og siger at den ikke er lige så alvorlig, dog at vi skal bare give lidt opmærksomhed til tuberkulose. I hans frustration på at påpege at tuberkulose også er vigtig ligesom Corona, glemmer han noget meget vigtigt.