Indledning
Jeg skal analysere essayet “hvem er jeg?” af Svend Brinkmann. Titlen danner rammen for hvad essayet kommer til at handle om, og er en problemstilling, der bliver stillet mange gange igennem teksten.

Hvem er jeg er et spørgsmål alle har stillet sig selv og noget man ikke kan undgå at stille spørgsmål til.

Hvem er jeg? Er et spørgsmål om identitet, en blanding af hvem man er, hvad man kan og ikke lide og hvilken historie man har.

Indholdsfortegnelse
Det konkrete plan:
Det erindrende plan:
Det reflekterende plan:

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Det konkrete plan: Vi starter med det sammen med at få introduceret emnet som essayet skal handle om, ved at Brinkmann begynder at reflektere over spørgsmålet hvem er jeg?

Han snakker til at starte med meget objektivt omkring det og det bliver meget en fortælling, men senere i teksten begynder han så at fortælle om sin holdning til det nogle af de ting han reflekterer over,

Det erindrende plan: Vi får ikke noget at vide om hans egne oplevelser med identitet, og hvordan han har haft det med det.

Han fortæller meget om det på et objektivt fortælleplan og inddrager så en gang imellem hans holdninger, men han beskriver ikke på noget tidspunkt hans egen erindringer.

Så egentlig kan man ikke sige at det erindrende plan er en del af teksten.

Det reflekterende plan: Til gengæld får han virkelig reflekteret over emnet.

Han fortæller om det fra et historisk perspektiv og hvordan synet på identitet har forandret sig gennem årene, samtidig med at vi får belyst emnet fra flere forskellige vinkler udover det generelle, da han både implicerer samfundsforskeren Anthony Giddens og psykologen Erik Erikson, som kaster nogle andre lys på begrebet identitet og skaber en anden dynamik, da man ikke kun får en vinkel