Hummel afsætning | Internationalisering

Opgavebeskrivelse
Opgave 1: Analyser Hummels internationalisering

Indledning
I følgende analyse af Hummels internationalisering vil virksomhedens eksportmotiver, eksportberedskab, hvilken internationaliseringsmodel de benytter samt markedsudvælgelse blive analyseret. For at analysere Hummels internationalisering er Uppsala-modellen benyttet.

Der er desuden foretaget en afgrænsning i form af at forholdet miljøafstand indgår under internationaliseringsmodeller i stedet for et punkt for sig selv.

Uddrag
Ved en virksomheds eksportmotiver ser man på virksomhedens grunde til at påbegynde at eksportere. Eksportmotiverne er opdelt i eksportengagement og eksportmotiver, hvor eksportmotiver yderligere er opdelt i interne og eksterne, og eksportengagement er opdelt proaktivt og reaktivt.

Hvis det er internt, er det forhold som virksomheden selv har indflydelse på, hvorimod det er forhold uden for virksomheden, som den ikke selv har indflydelse på ved de eksterne. De proaktive er, når en virksomhed selv tager initiativ til at reagere på en mulighed for at eksportere. De reaktive er derimod, når virksomheden reagere, grundet det er nødvendigt.

Størstedelen af Hummels eksportmotiver er internt proaktivt, da virksomheden har foretaget mange handlinger herunder og på baggrund af ledelsens eksportambitioner. Blandt andet har Hummel udvidet deres sortiment ved også at påbegynde salg af modetøj og ikke kun sportstøj. Her udviser Hummel nemlig et prestigebetonet behov, idet virksomheden ønsker at være på nogenlunde samme på niveau med andre store eksportvirksomheder som blandt andet Adidas, Nike og Puma.

I og med at Hummel begyndte at lancere modetøj, er virksomheden kommet i skarp konkurrence med ovennævnte virksomheder. Derudover kan virksomheden også have et mere økonomisk motiv, hvor de ønsker at opnå mere vækst og indtjening. Da Hummel allerede er en stor virksomhed i Danmark, er eksport en god mulighed, idet de her kan opnå større indtjening og vækst.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!