Indledning
Novellen skuffet er skrevet af den danske forfatter Herman Bang og udgivet d 1/7/1883. Den er ikke en del af nogen novellesamling, men er udgivet helt for sig selv.

Herman bang var en dansk kritiker, forfatter samt journalist som specielt var kendt for sin impressionistiske skrivestil, som han også har benyttet sig af i denne novelle.

Denne skrivestil kom til i det moderne gennembrud, og det var her de første forfattere begyndte at mestre skrivestilen. Jeg vil i denne analyse fokusere på litteraturanalyse, da det er en novelle. Jeg har udvalgt de vigtigste analysepunkter og analyseret teksten ud fra dette.

Skuffet, af Herman bang, handler om en ung mand, som sidder på langelinje og ser tilbage på et bal som han har været til.

Til ballet har han danset med, det han syntes være en smuk kvinde, men som siden hen viser sig at have udnyttet ham til fordel for en anden. Dette medfører altså han bliver efterladt helt knust.

Uddrag
Her går vi altså fra ballet og tilbage til langelinje, hvor der er blevet set tilbage på ballet og det som skete der, og de ting han oplevede og udsat for. Vi har altså en historie ved Langelinje samtidig med vi har en historie til ballet som den unge mand ser tilbage på.

Dette gør vi hele tiden kommer til at tænke over det, som sker, og hvad der menes mellem linjerne i novellen. Det som sker til ballet, har nemlig konsekvenser for det, som sker ved langelinje i form af hun ikke vil se ham i øjnene blandt andet.

Novellen har en alvidende fortæller, som fortæller gennem historien. Han ved alt og ved alt om begivenhederne og personernes tanker. Fortælleren er ved alle begivhederne og ved alt, hvad der sker. Dette ses blandt andet hvor der står