Indledning
Denne analyse vil analysere og fortolke novellen ”Skuffet”, der er skrevet af Herman Bang samt perspektivere teksten litteraturhistorisk. Herman Bang er født d 20. april 1857 og er født og opvokset i Jylland.

Han debuterede i 1879 med Dramaerne ”Hverdagskampe” og ”Du og jeg” . Han er kendt for hans impressionistiske fortælleteknik og stil .

Uddrag
Damens udseende beskrives som værende smukt med fængslende øjne og et smil . Hende øjne og smil beskrives igen på side 203; ”… om to øjne, der straalede saa uimodstaalig bedaarende, om et smil, der lo og spøgte saa uimodstaaelige…”.

Det er hvordan manden ser hende og det er tydeligt at han er helt forelsket i hende. Hun bærer et langt raslende slæb til ballet, hvilket viser hun er en del af det fine selskab.

Damen omtaler manden som sin lille student på side 204 og derfor må vi antage at hun er ældre end ham. Hun beskrives også som at opføre sig koket , hvilket vil sige at hun forsøger at gøre sig interessant overfor andre.

Da hun fortæller hendes veninder om at hun udnytter sin lille student nævner hun at det er for at bringe sekretæren i fortvivlelse .

Det siger meget om hende som person, nemlig at hun vil lade det gå ud over andre for at få det hun vil have og at hun godt kan lide at lege rundt med mænds følelser. Da hun står og snakker med manden, udveksler hun også blikke med en anden .

Vi får ikke af vide hvilket årstal novellen finder sted, men jeg vil mene det passer godt med det 19. århundrede, da novellen også er skrevet i 1883.

Der er nemlig herskabsvogne, chapeauxbas hatte og baller som man ikke ser i dag men som man så i den tidsperiode.

Det fysiske miljø finder sted på Langelinje og til et bal. Det er forår, men vejret er blæsende og koldt , da novellen finder sted på Langelinje.

Ballet afholdes et fint sted med en port, stenbro og lysekroner, hvilket giver os indtrykket af at vi befinder os blandt overklassen, da vi også høre om damer der er iført silke og smykker og engagerede mænd med chapeauxbas, som er flade hatte .