Glem Archie Pey | Noter Analyse | Minor

Indholdsfortegnelse
1. Brug jeres svar fra sidste uge til at sammenstykke et godt fælles resumé og en oversigt over alle personerne i novellen.
- Resume:
- Personer:
- Gedske:
- Solvej:
- Anne-Sofie (Anso):
- O'Briens:
- Edwina Pey:
- Archie Pey:
- Diskuter om novellen er mest scenisk eller mest panoramisk. Hvad fortæller det om fortælleren (Gedske) og hvordan virker det på læseren?

2. Analyser fortællerforholdene og synsvinklen


3. Det er karakteristisk for Minors noveller, at de indeholder tomme pladser. Tomme pladser er sammenhænge og betydninger, der ikke serveres for læseren fra tekstens side, men som læseren selv skal formulere på baggrund af de oplysninger, teksten faktisk giver.


4. Titler er ofte vigtige nøgler til at forstå tekster. Diskuter novellens titel og novellesamlingens titel (Velsignelser). Er der nogle velsignelser i Gedskes liv?

5. Diskuter novellens slutning.

6. Læs i det vedhæftede dokument definitionen af begrebet psykologisk realisme (en fra gruppen læser højt). Hvordan passer det til denne novelle? Kom med konkrete eksempler.

7. Find mindst 5 temaer i novellen

8. HVIS I HAR EKSTRA TID:

Uddrag
På en venindetur til København bliver Gedskes sorg nedbrudt i småstykker, og vi bliver taget med gennem flashbacks efter Gedskes datter begår selvmord i Australien.

I det første flashback får Gedske og sin mand Allan at vide, at Anne-Sofie er begået selvmord en vinterdag i familien O'Briens have.

Derefter besøger Gedske og Allan familien. Allan kan ikke se formålet i at møde familien O'Brien, hvor Gedske gerne vil se hvor Anne-Sofie boede.

Derefter er vi tilbage i lejligheden i København igen, hvor Gedske modtager breve fra Edwina Pey. Edwina Pey og sin mand Archie Pey var vennepar af familien O'Brien

og i brevene kommer det frem at Anne-Sofie og Archie Pey gennem året havde en affair. Brevene Gedske får tilsendt er kærestebreve mellem de 2.

---

De går arm i arm som et kærestepar under Tivolis farvede lampetter, under den mørke himmel og kastanjetræerne, der må være over hundrede år gamle.

Hver med sin frisure og lange kjole og en taske over den arm, der ikke er i krog med den andens. Solveig er tung at gå sådan med

hun har fået for meget at drikke, og nu vil hun have mere, bare et enkelt glas vin, bare et lille bitte glas af den syrligtsøde vin, hun holder sådan af.

De skiftes til at snuble i deres højhælede sandaler og til at blive grebet af en høj latter. Lys fra forlystelserne spejler sig i søen, Gedske har gåsehud på overarmene.

Sjalet er ikke længere nok, men de har aftalt at blive til fyrværkeriet, og nu trækker Solveig hende ned ved en ternet dug og bestiller en flaske Chablis.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu