Fremstilling af æblejuice med enzym | Biologi

Fremstilling af æblejuice med enzymkomplekset Pectinex Ultra SP-L

Indholdsfortegnelse
Formål
Hypotese
Teori
Hvad er et enzym?
Hvad er reaktionshastighed og hvilken indflydelse har temperatur og pH værdien på enzymet/reaktionshastigheden
Hvilken slags kulhydrater indeholder æblet:
Hvilket enzym bruger novozymes pectinex og hvad indeholder det og hvad gør enzymer overfor æblets molekyler
Sikkerhed
Materialer
Fremgangsmåde
Resultater
Databehandling
Diskussion
Konklusion
Fejlkilder

Uddrag
I forsøget har vi tre forskellige forsøg henholdsvis A, B og C.

- I forsøget A, er forsøget hvor der er enzymer i glasset og temperaturen er 40 grader. hvis vi kigger på vores teori afsnit er det i det her forhold enzymer bedst kan tiltrække substrat og dermed også der vi kan forvente, at der produceres meget æblejuice. Hvis vi aflæser enten på figur 6 eller resultatarket, kan vi se dette er tilfældet.

Der produceres meget æblejuice hvor temperaturen er 40 grader og dermed kan vi også bekræfte vores hypotese ”Forsøg A er hvor der er enzymer i og glasset varmes på 40 grader. I denne forventes, at glasset vil producere meget æblejuice grundet indflydelsen af varmen på enzymet. ”

- I forsøget B, er forsøget hvor der er enzymer i glasset og temperaturen mellem 8-15 grader.

hvis vi kigger på vores teori afsnit er det i det her forhold enzymer ikke kan lide, men dog stadig kan arbejde i, men det vil give en lavere reaktionshastighed og da forsøg A og B har være produceret i lige lang tid forventes, at forsøg B ikke producere ligeså meget som B, men dog stadig producere en god omgang æblejuice.

Hvis vi aflæser enten på figur 6 eller resultatarket, kan vi se dette er tilfældet, dog vil jeg sige, at der bliver produceret en overraskende mængde af æblejuice, når man tænker på temperaturen.

Vi kan aflæse på figur 6/resultatarket, at til sidst er der kun 1ml forskel på mængden af produktionen, dog kan dette være grundet fejlkilderne, at der ikke blev aflæst nøjagtigt.

Dog kan vi bekræfte vores hypotese ”Forsøg B dette er glasset hvor der er enzymer i, men glasset varmes på 8- 15 grader.

I denne forventes, at der bliver produceret æblejuice, men ikke lige så meget som i forsøg A, grundet, at temperaturen ikke er lige så høj, så enzymerne bliver ikke påvirket ligeså meget som de gør vil 40 grader.”

- I forsøget c, er forsøget hvor glasset har temperaturen 40 grader, men ingen enzymer er tilsat. Grunden til det er, at det skal være et kontrolforsøg og formålet med kontrolforsøget er at se om temperaturen har en indflydelse på enzymet.

Vi kan se på figur 6/resultatarket, at der bliver produceret markant mindre æblejuice end i de andre forsøg, dette er højst sandsynlig grundet, at varmen ikke har kunne påvirke noget til at kunne øge reaktionshastigheden. Det vil sige at vi kan bekræfte vores hypotese ”Forsøg C er et kontrolforsøg, hvor temperaturen er 40 grader, men ingen enzymer i glasset.

Der forventes i dette forsøg, at der ikke produceres særligt meget æblejuice grundet, at enzymets påvirkning på forsøget ikke er til stede. grundet at indflydelsen af varmen på enzymet øger reaktionstiden.”

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu