Forbrug og klimapolitik

Indholdsfortegnelse
A. Sammenligning
B. Diskussion

Uddrag
Bilag B1 er et debatindlæg fra Politiken skrevet af Katrine Jagd i januar 2017. Hun er vegetar og mener vi alle burde lide lidt for klimaet. Hun mener vi burde gøre hvad vi kan for at tage klimavenlige beslutninger og ikke bare vende på at politikerne gør noget.

Tekstens centrale emne er klimaudfordringer og hvad borgerne selv kan gøre for at påvirke klimaet positivt.

Katrine Jagd går ind for total grøn omvæltning af samfundet. Hun mener at alle burde gøre noget godt for klimaet om det så er at stoppe med at spise kød, vælge økologiske vare, mindske ens affald eller bruge offentlig transport frem for bil. Den anden front af denne diskussion ville dog mene man skal finde en løsning som ikke bremse den økonomiske vækst i Danmark.

De er imod markedsindgreb og vil heller lade udlandet gå først. På den måde også sikre at det danske marked bliver ved med at være konkurrencedygtigt.

Katrine Jagd er dog meget uenig og mener vi selv skal vi skal tage opgaven i vores egne hænder, hun skriver ” det nytter ikke noget bare at sidde med hænderne i skødet og vente på, at politikerne gør noget, eller at der bliver opfundet en smart teknologisk dims.” Hun mener ikke at politikerne gør nok for en seriøs grøn omstilling.

Hun opfordrer alle til at gøre hvad de kan og inspirer hinanden til at lide for klimaet. Ved at sprede budskabet ”Vi må lide for klimaet” håber hun også klimaet bliver et støre punkt på politikernes dagsorden.

Hun skriver ”Lad os inspirere hinanden til alle at lide lidt for klimaet og bidrage til at sætte det på dagsordenen, så politikerne vågner op” Dette debatindlæg er dog skrevet i 2017 og siden er klimaet blevet meget stort emne i dansk politik. Stort set alle partier har brugt tid på klimapolitik her i valgperioden.

Denne omvæltning kan give problemer for det økonomiske system og BNP ‘en i Danmark. Især hvis politikerne sætter afgifter på ikke klimavenlige varer, det kunne skabe outsourcer noget af produktionen og skade den danske eksport.

Dette kan også være med til at minde de økonomiske midler der er til forskning og udvikling. På den måde kan det være svært for staten at gøre det rigtige. Men vi kan heller ikke gøre intet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her