Feminismen 2018 | Har feminismen et imageproblem?

Indledning
Emma Lucia Felisi, kommende bachelorstuderedne, er forfatteren til artiklen “Det er skræmmende, at feminisme er noget, man skal tage afstand fra” hvor hun i artiklen, har meget fokus på feminisme, og undrer sig over hvorfor mænd og kvinder tager afstand fra feminisme.

Det kan godt være, at vi her i Danmark siger, at vi har ligestilling. Det har vi også, når det gælder politik og uddannelsessystemet, men hvad så med arbejdsmarked? Ifølge Nina Smith, professor i nationaløkonomi ” Vi har et selvbillede af, at vi er meget ligestillede.

Det er vi også politisk set og i uddannelsessystemet, hvor kvinder klarer sig langt bedre end mænd. Men når kvinderne kommer ud på arbejdsmarkedet, sker der en kolossal ændring”, siger Nina Smith.

Uddrag
På den ene side har Emma Lucia ret når hun påstår, at samfundet har brug for feminismen, da den knækker dette klicéagtige billede som finder sted blandt kønnene. I et samfund skal mennesker være frie til at kunne udfolde sig ubegrænset uden, at føle skam.

En mand skal kunne græde uden at føle sig flov, dette er et wake-up call til alle dem som tror at manden mister sin værdi og maskulinitet hvis han udviser følelser. En pige skal ikke føle sig skammet over at få høje karakter, eller være god til fodbold.

Derfor er der mange fordele ved at mange feminister arrangere de såkaldte "slutwalks", her bliver der nemlig kæmpet for kvindens rettigheder og retten til at kunne klæde sig som man har lyst, uden at føle sig ''stemplet". Vi lever i et samfund hvor det burde være naturligt at individet selv kan bestemme og indrette sit liv efter eget behov. Individet er frit nok til at kunne danne rammerne og normerne for sit eget liv.

Når der skal begynde at herske denne "skamhed", over ting som faktisk er helt naturligt for det enkelte mennesker, så vil mennesket begynde at føle sig begrænset og låst fast som undertrykte væsner. De skal være i stand til at leve frit og være ansvarlig for sine handlinger.

Som Emma Lucia fortæller, kan feminismen ikke kun være en vigtig faktor når det handler om lighed for loven, men også meget vigtigt for individets frihed og folks ret til at leve som ønsket, uden begrænsninger eller en følelse af skam.

På den anden side kan jeg opfatte hvorfor der er en del mennesker som tøver med at opkalde sig selv som feminister også selvom de har en holdning til fuldstændig ligestilling blandt kønnene. Dog mener jeg ikke som Emma Lucia, at formålet er at implantere den feministiske tankegang blandt mændene og at den blandt andet kan være en fordel for dem.

Hvis man dog ønsker at udbrede feminismen skal man dog oplyse mændene om, at det faktisk også gavner dem. Jeg mener at der kan være forskellige faktorer for hvorfor feminismen ikke er eftertragtet i samfundet også selv blandt folk som går ind for fuldstændig ligestilling blandt kønnene.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu