Indholdsfortegnelse
1) lav en kort virksomhedskarakteristik af Max burger-kæden. (brug teksten + desk research. husk kilder). Max en halv side. Lav samtidig en kort SWOT-analyse.
- SWOT-analyse

2) Analyser konkurrencesituationen for fastfoodrestauranter i Danmark. (Brug gerne konkurrencetragtmodellen - kort, konkurrencemæssige positioner samt eventuelt konkurrentanalysen). Husk forklaringer og argumentation.
- Konkurrencemæssige positioner
- Markedsleder:
- Markedsudfordrer:
-Markedsnicher:
- Konkurrencetragtmodellen

3) Udarbejd et positioneringskort for fastfoodrestauranter i Danmark. (Dette gennemgår vi på timen d. 24/2). Husk forklaringer.
- Max Hamburger
- Sunset Boulevard
- McDonald’s
- Burger King

4) Vurder, hvilke forhold i omverden, der har betydning for udviklingen af denne fastfoodkultur i Danmark. (Husk tilbage til omverdensmodellen. Tag gerne udgangspunkt i Max på det danske marked)
- Omverdensmodellen af Max
- Den uafhængige omverden
- Miljø
- Politiske og lovgivningsmæssige forhold
- Massemedier
- Teknologiske forhold

Uddrag
Max Hamburger er en svenske burgerkæde, som er grundlagt i 1968 af Curt Bergfors og Britta Andersson. Max er et aktieselvskab, som drives på franchisebasis, hvor We love Burgers A/S er masterfranchisetager i Danmark.

Max Hamburger er en blanding mellem en produktionsvirksomhed og servicevirksomhed, idet de køber råvarer ind, som de forarbejder til burgere, for efterfølgende at videresælge til kunder.

Derudover yder de også en vis service og madoplevelse overfor sine kunder. Max har 153 restauranter fordelt i Sverige, Norge, de forenede Arabiske Emirater, Polen og Danmark.

I 2013 åbnede Max deres første restaurant i Danmark i København, hvor de efterfølgende har åbnet yderligere 2 restauranter - en i Ishøj og en i Herlev. Maxs hovedkontor ligger i Luleå i Sverige og har i alt 6000 ansatte . I

2019 havde Max Hamburger en omsætning på 3,8 mia. kr. . Max befinder sig på red ocean med mange andre konkurrenter som McDonald’s, Burger King og Sunset boulevard, dog har Max Burger valgt at positionere sig anderledes.