Indholdsfortegnelse
Opgave 1 - Business model Canvas
Opgave 2 - Analyse af Fanø laks værdiskabelse
- Produktudvikling:
- Produktion:
- Marketing:
- Salg og Service:

Opgave 3 - Værdikæden af en revisor
- Produktudvikling:
- Markedsføring:
- Salg:
- Produktion:

Uddrag
Fanø laks tilbyder en helt unik kvalitets laks som har været en lang proces igennem inden den kommer ud til kunderne i de forskellige forhandlere. Det er også virksomhedens værditilbud.

Nøgleaktiviteten i virksomheden er at de ryger frisk laks af god kvalitet. De går meget op i rygningen af deres laks

og de bruger gerne op til 35 timer på at ryge deres laks, fordi de bruger nedkølet røg, som giver deres laks en langt bedre kvalitet. Medejeren Henning Rasmussen håndsalter personligt selv laksen på gammeldags maner for at få den bedste smag.

Fanø laks’ målgruppe er typisk velhavende voksne og ældre som ønsker kvalitets laks til maden derhjemme, eller vild med at tage på gourmetrestauranter i København.

Deres virksomhed har vokset meget på kort tid. Virksomheden handler på B2B markedet, da de har en række forskellige salgskaneler inden de når ud til kunden. Fanø laks’ kundesegment er internationalt, da de handler med flere lande i Europa.

Fanø laks sælger ikke deres laks selv, men de har derimod forskellige salgskanaler. Deres mellemhandlere er forskellige butikker som bla. irma, superspar, superbrugsen , forskellige steder i Europa som Frankrig, Tyskland og Danmark. Derudover bliver deres laks også solgt på gourmetrestauranter i københavnsområdet.

For at opnå en kunderelation med kunden har de sociale medier som Instagram og Facebook hvor de promovere deres produkt.

Virksomhedens nøgleressourcer er deres specielle ovne, som de nu har udvidet til 6 styks. De har i alt 5 medarbejdere som arbejder fuldtid ved virksomheden.

De elsker det de laver, og af den grund har de opbygget en virksomhed med vækst i en branche som, som regel ikke har den store vækst.

I forhold til samarbejdspartnere har de leverandører af frisk laks. Fanø laks samarbejder derudover med dem som laver deres ovne.