Analyse af Fanø Laks | Afsætning | Noter

Indledning
Fanø laks er et lakserøgeri, som ligger på Fanø. Den bliver drevet af Henning Rasmussen og hans datter Anne Rasmussen.

Henning har allerede i hans tidligere alder arbejdet på et røgeri, i en alder af 60 år stiftede han virksomheden Fanø laks. Han brugte meget tid på at eksperimenter hjemme i hans baghave.

Hvor han så efter et stykke tid fandt den bedste måde at ryge laks på. Sammen med datteren har de bygget deres virksomhed op fra bunden i 2008.

Indholdsfortegnelse
Business Model Canvas
Opgave 2. forretningsmodel
Opgave 3. Analyse af Fanø laks værdiskabelse
- Produktudvikling:
- Produktion:
- Markedsføring:
- Salg:
- Afslutning:
- Kernekompetencer:

Uddrag
Fanø laks nøgleressource har nok en af de bedste produkter på markedet. Det kommer fra deres unikke viden indenfor fremstilling af laksen, som er blevet bedre og bedre de seneste mange år.

De har dygtige medarbejder som er passioneret og har en unik viden, som er med til at producere en god laks Deres produkt er særdeles velkendt, og deres navn har opnået et godt renommé blandt deres forbruger.

Fanø laks har selvfølgelig også omkostninger, til bl.a. løn, bygninger, maskiner, strøm, vand, forsikringer, transport, lager og varelager for at have deres drift kørende.

Deres nøgleaktiviteter er nok deres produktion, hvor de producere de røgede laks. De går meget op i at deres røget laks er det bedste man kan få, og de vil kun tilbyde deres kunder det bedste af det bedste.

Virksomheden Fanø laks har nogen forskellige samarbejdspartner, eksempelvis nordatlantisk opdrættet havbrug laks.

Deres laks kommer for det meste fra Færøerne eller Norge, da de mener at her får man en bedre laks end man gøre i Danmark.

I forhold til deres værditilbud har de specialiseret sig og udviklet en særlig kompetence indenfor røget laks. Sammenlignet med andre større fabrikker, hvor de bruger robotter og maskiner til at udføre deres arbejde.

Er denne form for manuelle produktion mere bæredygtig. De er en produktionsvirksomhed, da de producere stort set alt ved deres vare, bortset fra at de ikke som fanger fiskene selv.

Efter Fanø laks har udviklet og produceret laksen, så bliver den sent videre ud til forskellige detailhandler og restauranter. De er med årene blevet meget mere internationale.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu