Indledning
Covid-19 og nedlukningen af Danmark er på kort tid blevet integreret som en naturlig del af vores hverdag. Vi er allesammen påvirket, på den ene eller anden måde, nogle mere end andre.

Det er blevet så naturligt, at man helt glemmer hvordan det var før, selvom det kun er knap et år siden at virussen udbrød.

Karoline Helena Christensen er en af mange frustrerede gymnasieelever, der skal til at afslutte 3.g til sommer. Derfor forsøger hun med sit debatindlæg:

”Endnu, en studerende: Vi er ikke ude på at springe over hvor gærdet er lavest - vi er bare oprigtigt bekymrede!” at give sit syn på og effekten af at være hjemsendt, med fokus på eksaminerne og den bekymring der følger med.

Debatindlægget er bragt i Politiken d. 19. januar 2021 og er båret af Christensens egne synspunkter, som hun forsøger at overbevise modtageren om.

Uddrag
Hun benytter et generaliseringsargument, hvor hun omtaler samfundet som en nulfejlskultur; ”Vi lever i en nulfejlskultur, hvor kun det bedste er godt nok

og selvom man måske ikke er 12-tals eleven, der altid ivrigt laver lektier og er super engageret i skolen og på studiet, kan man ikke komme uden om, at presset eksisterer alle vegne (…).” (s. 2. l. 15-19).

Generaliseringen bygger på hele samfundet, hvilket gør generaliseringen mere troværdig. Hun benytter ”vi”, som er en indikation på at hun inkluderer alle de danske borgere som en del af sit argument.

Desuden argumenterer hun for, at presset ikke kun eksisterer i skolen, men alle vegne, hvor hun inddrager en fodboldkamp som et eksempel.

Desuden argumenterer hun for, at man skal være den bedste udgave af sig selv og sit potentiale, hvor end man er.

Det er en konstatering som mange umiddelbart vil kunne relatere til, hvad end det er i skolen, på arbejdsmarkedet eller i privaten, vil man ofte opleve at støde på udfordringer eller begrænsninger på baggrund af sine præstationer.