Endnu en studerende | Opgave | 10 i karakter

Indledning
“Endnu en studerende: Vi er ikke ude på at springe over hvor gærdet er lavest - vi er oprigtigt bekymrede!” er et debatindlæg udgivet i Politiken den 19. januar 2021

denne er dog meget anderledes fra andre debatindlæg man kan finde i avisen. Den er nemlig ikke skrevet af en professionel journalist men derimod en ung gymnasieelev.

Karoline Helena Christensen går i 3.g på en almen STX-uddannelse i Danmark, og hun deler i dette debatindlæg sit syn på afholdelsen af eksaminerne efter nedlukningen af skolerne i december 2020, og hvad hun mener at politikerne burde tage højde for.

Indholdsfortegnelse
Endnu en studerende: Vi er ikke ude på at springe over hvor gærdet er lavest – vi er oprigtigt bekymrede!

Uddrag
Skribenten udtaler i starten af artiklen at “Nu føler jeg, at jeg har brug for at bidrage med mit besyv”. Hun vælger altså at dele sin viden og sit syn

med os i dette debatindlæg på baggrund af den byrde hun mener forfølger hende, da hun befinder sig i centrum af denne debat.

Helena Christensen prøver i løbet af denne artikel at opnå accept fra modtagerne ved at fremme omsorgsfølelserne og nøjeligt beskrive hendes situation.

Skribenten ønsker også at fange læsernes opmærksomhed med hendes status “Selv går jeg i 3. g på en almen stx, og jeg har naturligvis ligesom alle andre elever og studerende været hjemsendt.”

Hun gør derudover også brug af sproglige virkemidler som gentagelser, overdrivelser, modsætninger og sammenligninger.

Ser vi bla. på linje 7 til 13, ses der her at Helena Christensen sammenligner to forskellige tanker hun har haft på debatten.

Dette hjælper modtageren med at forstå den proces skribenten har været igennem for at komme frem til hendes syn på sagen.

Afsenderen anvender desuden et middel stilniveau og oftest forvægt i sætningerne, for at holde det meste af læseren opmærksomhed på indholdet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu