Hvor søger de studerende job?

Når man er studerende, så kan det være svært at få pengene fra SU til at række. Så hvad gør man så som studerende, når det ikke skal være far eller mor, der skal finansiere: Bøger, husleje, tøj, sko, mad, og det sociale liv?

De unge søger ganske enkelt efter attraktive studiejob, som enten er studierelevante, eller studiejob som ufaglært – eksempelvis i restaurationsbranchen, detail- eller servicesektoren.

Et studierelevant arbejde kan være indenfor kommunikation, revision eller jura. Alle disse brancher bruger studerende – både for at få noget lavet – men også fordi, at virksomhederne kan udfakturere til en væsentlig højere pris end, hvad det koster at have en studiemedhjælper ansat i en kortere ellers længere periode.

Og spørger man universiteterne, så kan de studerende sagtens arbejde op til 15 timer ved siden af deres studie. Det behøver ikke at begrænse sig til eftermiddag- eller aftentimer. Weekendarbejde er også særdeles eftertragtet blandt de studerende.

Når de studerende søger efter attraktive studiejob, så har de flere muligheder. En af de største jobportaler for studerende er studiejob-danmark.dk – Det er et jobportal, som er landsdækkende i Danmark.

En anden måde at søge et studiejob på, er at blive social media influenser. Som influenser kan man eksempelvis bruge sin Instagramprofil, eller Youtube-kanal til at markedsføre produkter for virksomheder og brands.

Det kræver dog, at man har en for virksomhederne attraktiv profil, for at det giver god mening for både influenseren og virksomheden. Noget at det virksomhederne lægger vægt på er, at der er en god interaktion mellem influenseren og influenseren´s følgere.

Virksomhederne lægger også vægt på, at influenseren har en profil, som matcher virksomheden’s brand. Det dur eksempelvis ikke, at en influenser har erklæret sig vegetar, og så reklamerer for kød.

Så uanset om man søger et studiejob som ufaglært – som en del af sine kompetancegivende uddannelse – eller som en slags freelancer, så er der rig mulighed for at det kan lade sig gøre.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu