Indledning
I sangen ” Men ikke endnu en vinter ”skiftes der imellem sommer og vinter. Der bliver nævnt sommer i en meget positiv måde, og vinter i en meget negativ måde, da vinter er en modsætning til sommer. ”Svanetramp på søerne, beatmusik i øerne, sol i mine nætter (2. omkvæd, Linje 4)”. Dette citat viser og udstråler sommer på en meget flot og positiv måde, og man er ikke i tvivl om, at verset lægger op til at årstiden er ved at skifte til sommer. Citatet er også et meget godt eksempel på, at der er brug af semantiske felter.

Kapelmester Kjartan Arngrim nævner krig, dope, plutokrater og mange andre udtryk, som værende bedre end endnu en til vinter. Alle versene er ens opbygget. De forskellige vers er alle optakten til, at det skal til at blive vinter. Der bliver nævnt en masse forfærdelige ting i versene, men som stadig forestilles at være bedre end vinter. Men forholdet til vinteren er ikke ens i versene.

Uddrag
En stor del af sangen handler om modsætninger imellem sommer og vinter. Beskrivelserne skaber kontrast for lytteren, og giver lytteren noget at kunne relatere til. Omkvædet som lyder ”men ikke endnu en vinter” er kontrast til ”Svanetramp på søerne, beatmusik i øerne, sol i mine nætter (andet omk. Linje 4)”. Man kan tydeligt høre når der bliver skiftet rundt mellem årstiderne. Jeg tror næsten at alle personer kan relatere til de budskaber der er i sangen.