Løbehjul hører ikke til i trafikken, men på en legeplads | Analyse

Indledning
De fleste af os har enten set eller hørt om de populære el-løbehjul som for nylig har indtaget de større byer med storm.

De er hurtige og fleksible og den oplagte mulighed for at komme hurtigere rundt i de tilstoppede byer, men ender el-løbehjulet med at være en byldepest, eller bliver de en innovativ løsning på den unødvendigt tætte myldre trafik.

Det er der mange forskellige holdninger, til nogle er helt vilde med dem, mens andre mener, de kun er til gene i trafikken.

Det ses især igennem Anne Sophie Hansens mærkværdige artikel "Løbehjul hører ikke til i trafikken, men på en legeplads" og Søren Jacobsen Damms modsvar med artiklen " Kære ASH – du tager helt fejl med de løbehjul".

Uddrag
Dette ordvalg gør, at hendes tekst kan blive sværere at forstå for de lidt yngre modtagere. Ser man på Søren Jacobsen Damms artikel, ses der i mindre grad brug af udfordrende ord, men et mere varieret ordvalg.

For eksempel "rød fuckfinger" og "hovne rigefoder", hvor den ene er meget uformel og den anden formel. Generelt ses der et mere varieret sprog i SJD, som er nemmere at forstå og derfor når mere ud til de yngre modtagere i modsætning til Anne Sophie Hansens.

Anne Sophie Hansens artikel gør brug af åben argumentation. Det ses tydeligt, at der argumenteres for, at el-løbehjul ikke burde være i trafikken. Argumentationen er logos appellerende, i og med at den bygger på læserens egen fornuft.

Belægget for argumentationen, er hendes egne erfaringer og oplevelser fra udlandet. Hun bruger for eksempel situationer fra USA, til at underbygge hendes påstand om, at el-løbehjul er en dårlig ide at have i trafikken.

Hendes mål er at få overbevist læseren om ikke at synes om el-løbehjul. Det gør hun blandt andet ved at bruge mange negative ord og et groft og nedladende sprog om folk, der køre på el-løbehjul.

I Søren Jacobsen Damms bliver der også brugt åben argumentation. Her ses det derimod, at han forsvarer sit synspunkt om, at el-løbehjul er en fordel for trafikken.

Her bruger han meget kommunen og myldrer trafikken som argumentation for, at el-løbehjul vil gavne samfundet.

Hans mål er også at få overbevist læserne og generelle kritikere om, at el-løbehjul ikke er så forfærdelige, som ASH får det til at lyde.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu