Indledning
Omskæring eller ej? Den store debat i nutidens Danmark. Skal børn have ret til selv og bestemme? Eller er det en del af forælderens ansvar?

Mange har delte meninger om tilladt, eller om det bare er noget der skal slås en streg over. Hvorfor er det nu, at der ikke er et eneste land i verden, som har forbudt det?

Og burde politikkerne der have en holdning? Omskæring har været i debat i lang tid, mange mener at det er religiøst og burde vedligeholdes, og andre mener det modsatte.

Uddrag
I Abraham Ezras kronik ”Nej, børn skal ikke have ret til at bestemme over deres egen krop” som blev udgivet af Jyllands posten den 12. sep. 2020 udtaler han sig om hvordan han forholder sig til hele situationen imens han udtrykker hans egne meninger og holdninger.

Han mener bl.a. at børn ikke selv burde bestemme, hvilket han også klart udtrykker i titlen. Han fastslår at:

”Kvindelig omskæring er forbudt ved lov i hele Europa, og hvis dét er ulovligt, så skal omskæring af drenge også være det.”

Ezra mener at det ikke handler om ligestilling for loven og at der ikke skal være en kønslig ligestilling. Dernæst nævner Ezra religionsfrihed

han mener at børn ikke har ret til selv at bestemme og det vi gør, er for barnets bedste. Han mener også at religionsfrihed er manipulation og fastslår at:

”Vi opdrager vores børn i vores egen tro i form af opvækst og opdragelse (altså manipulation), og så kan det selv vælge, hvad det vil tro på, når det er blevet voksent.”

Noget af det sidste han tager op i debatten, er irreversible indgreb og at det er forældrene der har valget omkring hvordan de irreversible indgreb skal hænde.

Han er selv blevet påvirket som lille, da han mener at hans folkeskole havde været et virkelig dårligt valg af hans forældre, og som han selv ytrer:

”Årene i den skole formede hele mit liv i en negativ retning, gav mig traumer og mangler, jeg måtte kæmpe med senere i livet.”

Han mener generelt at hele debatten omkring omskæring i Danmark er endeløs og at vi som samfund ikke ønsker at bekende kulør om, hvad debatten egentlig handler om.

Han siger til sidst at: ”Vi som borgere i Danmark bør vi tænke meget over, hvilket samfund vi ønsker at være. Hvis vi virkelig vil være mangfoldig.”