Eksamenssæt HHX 17. maj 2017 (med netadgang) – 2. Kronik Livet kan ikke genbruges

Kronikken ”Livet kan ikke genbruges” er skrevet af Rikke Henriksen, 2016

Opgavebeskrivelse
Foretag en analyse af kronikken, hvor du bl.a. fokuserer på sprog, argumentation og målgruppe.
Skriv en kommentar til Politiken, hvor du forholder dig til tekstens synspunkter (ca. 300 ord).

Tekstgrundlag:
- Tekst 2: Rikke Henriksen: ”Livet kan ikke genbruges”. Kronik i Politiken, den 31. juli 2016.

Indledning
Kronikken ”livet kan ikke genbruges” er skrevet af Rikke Henriksen og udgivet i Politikken. Politikken er et dagblad som er kendt for at være meget politisk engageret, hvilket også betyder mange af deres læsere er samfundsorienteret og følger med i de emner som der bliver debatteret i samfundet. Dette passer meget godt med den målgruppe som kronikken er tiltænkt, idet at Rikke Henriksen omtaler samfundet og stiller spørgsmålstegn ved en række ting. Dem som læser avisen Politikken læner sig ofte mod venstre når man snakker dansk politik. Det betyder mange af læserne følger med i de emner hun skriver om, som f.eks. forbrug, samfund, økonomi osv.

Indholdsfortegnelse
- Livet kan ikke genbruges
- Kommentar: Velfærden bliver presset til det yderste.

Uddrag
Dette gør at læseren af kronikken er mere åben over for hendes kritisk af samfundet i slutningen af kronikken. Rikke Henriksen kritiserer samfundet for at bestå af rige og kendte mennesker som bruger deres magt til at manipulere ”almindelige” mennesker og forbrugere.

Gennem hendes valg af ord og vendinger gør hun læseren meget kritisk over for samfundet og hun vækker muligvis en form for vrede blandt læserne. Hun beskriver som tidligere nævnt magthaverne som narcissister, hvilket gør at læserne bliver påvirket til automatisk at tænke det er negativt.

Få gratis adgang til opgaven

Upload en af dine egne opgaver og få adgang til denne opgave. Det tager kun 2 minutter