Den lange liste over krænkede personer | Debatterende artikel

Indledning
Den danske sang er en ung, blond pige og vores allesammens Kæmpe Eskimo er blot to eksempler på, hvor stor effekt krænkelseskulturen har i det 21-århundrede.

En snart 100 år gammel sang kan ikke længere synges uden det bliver politisk, og den klassiske flødeis har måttet ændre navn.

Men om disse ændringer rent faktisk løser diskriminationsproblemer, eller bare er mennesker, der unødvendigt føler sig krænket på andres vegne, er slet ikke så nemt at konkludere.

Uddrag
Der er dog også gode ting ved udbredelsen af krænkelseskulturen. Et eksempel på dette er Levi Bøgh Stray, der, i modsætning til Tage Clausen, er nonbinær og fortæller i artiklen »

JEG ER BLEVET VANT TIL AT VÆRE POSTERPERSON FOR DE NONBINÆRE« om hendes egne oplevelser med at blive fejlkønnet og private hadbeskeder.

Udbredelsen af krænkelseskulturen har nemlig også givet et større fokus på personer som Levi Stray, der ofte kan føle sig ekskluderet fra samfundet

som hun også skriver ”Jeg skal finde mig i dagligdagssituationer, hvor jeg bliver fejlkønnet, en lovgivning som ikke anerkender mit køn og et sundhedssystem, der ikke kan rumme mig”. Problemer som Tage Clausen højst sandsynligt ikke møder så ofte.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu