Indholdsfortegnelse
Skrevet af Caspar 3.M.
Rubric til reflekterende artikel

Uddrag
Hvad beskriver en kunstmaler? Ifølge google er en kunstnerisk maler ” En kunstmaler er en kunstner, der med kunstsans laver malerier ved at påføre farve (for eksempel oliemaling eller pastelfarve) på en overflade”.

Uddybende så kan en kunstnerisk maler få sine tanker til virkelighed ved hjælp af maling og papir. De kan altså male det billede de har i deres hoved og dermed skabe det de ønsker. Det lyder som noget vi kender, men hvad?

Faktisk skal vi ikke så langt væk som vi tror, vi skal bare kigge i vores lomme. Præcis, din telefon! Alt hvad du ønsker at skabe kan du gøre på den dims. Du kan lave dit ansigt firkantet, større, rundere og tusindvis af andre ting.

Vi kan altså danne vores alter ego på en skærm. Som voksen vil man nok tænke ”wow” over denne information, men for unge er dette ikke nyt, og er redskaber vi bruger hverdag.

Unge ændrer altså på dem selv for at kunne danne deres idylliske selvlavede jeg, der er inspireret af deres idoler. Det betyder at de kan ændre deres identitet online, og fremstå som noget de ikke er.

For at kunne forstå unges grund til at danne en ”perfekt” identitet online, må vi forstå identitetsdannelsen. Ifølge sociologien Anthony Giddens har identitet ændret sig markant.

Fra det traditionelle samfund, hvor identitet ikke handlede om, hvad individet ville men, hvad samfundet havde brug for, til det senmoderne samfund, hvor individet havde mere at kunne sige i forhold til, hvad de ønsker at være.

Identitet er ifølge Giddens en sammenhængende fortælling, der skal holdes i gang hele livet. Han kalder det ” Selvets refleksive projekt”, hvilket er baseret på de valg individet hele tiden tager.

I dag handler livet om den fortælling, og om hvor perfekt man kan gøre den. Det er dog ikke til vejs inde at ens historie skal slutte med ” de levede lykkeligt til deres dages ende” tværtimod er det i unges opfattelse, at hele deres liv skal være lykkeligt, eller rettere sagt ”se” lykkeligt ud. Hvordan får unge så deres liv til at ”se” perfekt ud, det er her sociale medier kommer ind i billedet.

Sociale medier er unges mulighed for at kunne udtrykke sig selv. De kan ”male” deres egen verden og identitet. Det lyder godt, men kan også blive skadeligt.