Indledning
CSR er det sociale ansvar som virksomheden opfylder. Fx hvis virksomheden giver gratis ”arbejdstøj” til medarbejderne.

Det viser at renligheden er i orden og at de viser et ansvar for deres medarbejdere. Det opfylder det filantropiske ansvar.

Hvis man tager udgangspunkt i et slagteri, så er det slagteriets juridisk ansvar at der er en god hygiejne og at slagtningen foregår på en ordentlig måde.

CSR og Globalisering. CSR i danske virksomheder kan påvirke en masse andre lande. Fx hvis man driver en virksomhed, og at den danske virksomhed har en fabrik i Indien.

Uddrag
CSR og Globalisering har fx det tilfælles at man skal have fokus på menneskerettigheder. Det vigtigt for en virksomheds medarbejdere at de bliver behandlet ordentlig og det vigtigt at de føler de gør noget for virksomheden.

For Globalisering er det vigtigt at mennesker verden over bliver behandlet ordenligt. Det fx etisk forkert hvis en virksomhed behandler sine medarbejdere i Danmark super godt, men på deres fabrik i Indien behandler de medarbejdere vildt dårligt.

Det forventes at leverandørstyringen og menneskerettighederne er på plads. Det er det, som globalisering går ud på. Det handler om at opfylde FN’s krav og det er på mange måder derfor nødvendigt at have sin virksomheds CSR på plads.

LEGO er et firma som sælger legetøj til deres målgruppe som er yngre børn. På LEGO’s hjemmeside forklarer de bl.a. hvordan de kører deres CSR i virksomheden.

De skriver fx at de arbejder på at hjælpe børn med lidt hjernegymnastik. LEGO hjælper både med at udfordre dem (når de skal samle legeprodukterne) og derefter en belønning som består af leg.