DIO | Globalisering – Burkadebatten

Indledning
Det overordnede emne for Dio - Globalisering
Verden bliver mindre og mindre, og afstand mellem mennesker kortere, globaliseringen har haft, og har stadigvæk en kæmpe indflydelse på hvordan vores verden ser ud den dag i dag. Globaliseringen har resulteret i en udvidelse af internationale økonomiske, politiske og kulturelle aktiviteter .
Selve problemstillingen

Den evige debat omkring brugen af tørklæder, burkaer mm. Har længe været et emne der er blevet diskuteret frem og tilbage i dansk politik. Debatten bærer præg af de mange forskellige syn på Islam, på religionens rolle i samfundet samt sammenhængen mellem påklædning, kønsroller og de politiske ideologier. Det helt overordnede spørgsmål er altså, Hvordan kan en værdidebat blive til en lovgivning?.

I denne opgave vil der fremgår en redegørelse af hvordan hele burkadebatten startede og forsatte frem til dagen i dag samt hvordan globaliseringen har haft en indflydelse på debatten. Derefter vil der fremgå en analyse af to artikler med fokus på de forskellige holdninger der er nu, både for og imod burka. Til sidst vil der på baggrund af redegørelse og analyse blive diskuteret hvordan værdidebatten blev til en lov, samt hvordan det danske forbud ser ud i forhold til forbud i andre lande som henholdsvis, Tyskland, Sverige og Frankrig.

Indholdsfortegnelse
INDLEDNING 3
DET OVERORDNEDE EMNE FOR DIO - GLOBALISERING 3
SELVE PROBLEMSTILLINGEN 3
METODE 4
REDEGØRELSE 5
HVAD ER BURKADEBATTEN 5
HVORDAN STARTEDE BURKADEBATTEN OG FORSATTE FREM TIL DAGEN I DAG 5
HVORDAN HAR GLOBALISERINGEN HAFT EN INDFLYDELSE PÅ DENNE DEBAT 5
ANALYSE 6
ARGUMENTERNE FOR OG IMOD BURKADEBATTEN. 6
DISKUSSION 7
HVORDAN BLEV VÆRDIDEBATTEN TIL EN LOV? 7
KONKLUSION 7
KILDELISTE 8
FODNOTER 8
KILDER 8
BILAG 10
BILAG 1 - SKEMA OVER HVEM DER GØR BRUG AF BURKA. 10

Uddrag
Argumenterne for og imod burkadebatten har gennem årenes løb ændret sig meget. Hvilket også ville blive belyst i denne analyse. Der findes både liberale og konservative argumenter for og imod et forbud. Artiklen af Kasper Støvring som der blev udgivet d. 1. August 2018, omkring burkaforbuddets for og imod argumenter, har en lang række af pointer der er vigtige i denne debat.

Burkaforbuddet som er blevet lanceret som et maskeringsforbud har Kasper Støvring ikke de stærkeste meninger om, men han er dog mest for et forbud, det er dog et dilemma for der er problemer med et forbud, hvis det betragtes som et indgreb i ytringsfriheden. ”Så længe vore frihedsrettigheder ikke gælder alle, så virker vores demokrati en anelse hyklerisk”.

De danske politiske partier som der var med til indføre forbuddet som der blev kaldt et såkaldt ”maskeringsforbud” ønskede i bund og grund at frigøre kvinder tvangen fra at gå med deres burka.

”De kvinder, der påtvinges burkaen hjælpes næppe: de risikere blot at deres adgang til det offentlige rum (hvor forbuddet jo gælder) forhindres. ” ønsket om at frigøre de kvinder, der med tvang får burkaen på af deres mænd, er i bund og grund en god tanke. Burkaen er en kæmpe kontrast til selve kvindesynet, og det er også derfor at den sætter så mange følelser i gang hos os alle .

Men er det egentlig indvandrende og de flygtede muslimer der bærer burka og niqap herhjemme i Danmark? Dette er et af de store spørgsmål der bliver glemt når denne debat bliver diskuteret.

Sådan får du adgang til resten af materialet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her