Brinkmann, Auken og Morgenthaler Sådan får vi tid… | Analyse

Indledning
I et sommerklædt landskab ligger en masse mennesker, af forskellige generationer, under store træer og læser deres tunge bøger. Sommersolens solstråler reflekteres fra bøgerne og så ind i deres øjne, der formentlig giver dem en form for information.

Jeg befinder mig i Aarhus Universitetspark. Noveller, romaner og lyrik er det mest iøjnefaldende. Dog undrer det mig, at folk stadig læser skønlitteratur.

Det er jo alligevel fiktion, så hvorfor læser vi det i en bog, når vi kan se en film i stedet? Burde vi ikke læse faglitteratur, der kan give faktuel viden omkring et bestemt emne?

Uddrag
Mennesker, der bliver succesrige, har næsten altid mindst en person i deres indflydelsessfære, der allerede var succesrig.

Det er fra dem de har fået deres tankegang og vaner som de til sidst fik brug for, at gøre dem selv succesrige. Du tænker måske, “Jeg kender ikke nogen succesfulde.

Mine bekendte er bare normale mennesker.” Det er her hvor fordelen ved at læse kommer i spil. En bog er bogstaveligt ord, tankegange, ideer, råd og erfaring fra et andet menneske, der er pakket i en samling af et fiktivt univers og nogle papir.

Det svarer næsten til at have den samme person til at snakke til dig. De sande fordele ved læsning er, at du kan tage og vælge, hvem du vil føje til din indre gruppe af indflydelse, som til sidst vil have indflydelse på, hvem du bliver som person.

Når du læser, så får du et glimt af forfatterens tanker. Der er så mange bøger, der er skrevet af mennesker som allerede er meget succesrige på forskellige måder.

Deres ord, tankegange og idealer er noget der venter på at blive delt. Selvom det er fiktive verdener, så betyder det ikke, at den ligger langt væk fra vores egen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu