Ikke altid sådan her | Analyse | Peter Hovmand | 10 i Karakter

Indholdsfortegnelse
Præsentation:
Vendepunkter/højdepunkter:
Kronologisk opbygning:
Flashback:
Fortæller:
Miljø:
Slutning:
Perspektivering:
Vurdering:

Livets vand
- Anslag:
- Præsentationen:
- Uddybningen:
- Point of no return:
- Konfliktoptrapningen:
- Klimaks:
- Udtoning:

Er det samfundets skyld når unge bliver voldelige?
- Overskriften:
- Manchetten:
- Billedet:
- Hvordan passer billedet med artiklens indhold:
- Sproget:
- Underrubrik:
- Brødteksten:
- Fakta boks:

Nyhedstrekanten

Analyse af Beauvais
- Afsender:
- Modtager:
- Indhold:

Uddrag
Præsentation: det er Peter Hovmand som der har skrevet novellesamling det er en novellesamling grundet Peter Hovmand har udgivet en bog fyldt med noveller. Novellen er udgivet i 27-04-2012.

Peter Hovmand han er født den 31 januar i 1974 i Gentofte. Han er en dansk-grønlandsk forfatter og fotograf.

Han har gjort tjeneste som kampsoldat i fem forskellige regimenter fremmedlegionen, faldskærmsregiment, dronningens livregiment, sjællandske regiment og den kongelige livgarde. Han har i flere år arbejdet som gymnasielærer.

Vendepunkter/højdepunkter:
- Det første vendepunkt det er det hvor centervagten bliver halv fornærmet over at de to gymnasieelever slet ikke lægger mærke til ham selvom han har stirret på dem siden de kom ind i centeret.

- Det andet vendepunkt det er der hvor han trækker de to unge piger ind til siden fordi de har stjålet noget.

- Højdepunktet det er der hvor centervagten beder den høje om at tage tøjet af og prøvet det undertøj som de har stjålet

---

Uddybningen: Uddybningen det er der hvor tjeneren og manden fortæller den unge pige at hun skal være en af de fire personer som der står midt i restauranten som er iført en badekåbe til underholdning, og hun må helt selv vælge hvem det skal være. hun vælger så den unge mand til underholdning.

Point of no return: Det er hvor det faktisk går op for pigen at manden bliver sat i en kasse hvor vandet bliver ved med at stige og han faktisk ikke kommer ud af den igen før han er død.

Konfliktoptrapningen: Spændingen den stiger der hvor den unge pige for første gang prøver at rejse sig op for at hjælpe manden i kassen med vand, hvor ham ved bordet tager fat i hendes arm for siger at hun skal stoppe og sætte sig ned igen

hvor hun så sætter sig ned igen, lidt efter så rejser hun sig op igen og prøver på at gå ind i et baglokale for at komme hen til manden i buret, så langt når hun ikke da den anden pige fra bordet følger efter hende og masser hende ind mod en væg hvor hun samtidig slår ud efter hende

den unge pige bliver vist hvordan ham manden i kassen virkelig vil have det hvis han ikke sad der, han ville være fattig og tigge og bede om mad og ly for uvejret.

Klimaks: det er hvor hun nærmest løber ned til manden i kassen med vand og griber ud efter en champagneflasken for at slå glasset i stykker så manden ikke dunker.

men tjener tager fat i hende og prøver at få hende væk så han slår hende ned i gulvet og nu er i gang med at kvæle hende, men hun stikker ham ned med noget bestik der ligger på gulvet så nu er hun kommet fri fra ham tjeneren.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu