Indholdsfortegnelse
1. Karakteriser kort Bone’s målgruppe(r).

2. Analyser Bone’s interne forhold.

3. Analyser konkurrencesituationen i restaurationsbranchen med udgangspunkt i Bone’s.

4. Vurder Bone’s positionering.

Uddrag
Bone’s er en Dansk virksomhed, som blev grundlagt i 1990. Siden opstart har de haft en vision om at servere rigtige amerikanske spareribs.

Bone’s har 23 restauranter i hele Danmark og 1 i Nuuk. I dag er Jan Vinther Laursen administrerende direktør og det har han været siden 2016.

Opgave 1 - Karakteriser kort Bone’s målgruppe(r).
Bone’s sigter mod målgruppen familier, men specielt børnefamilier, hvor der er flest besøgende i alderen 20-40 år.

Dette skyldes, at unge i denne alder ofte har børn, og man nogen dage skal have noget nemt aftensmad er frokost.

Børnefamilierne har en mellemindkomst mellem 300.000-600.000 Kr. og bor fordelt over hele Danmark, måske med en overvægt af familier med beliggenhed i Vestjylland og i udkanten af byerne, hvis det er større byer.

Ifølge Coop analysen der blev fortaget i 2015, spiser Vestjylland 37% flere spareribs end i det øvrige Danmark. Dette er også gældende, selvom københavnere er den befolkning, som spiser ude oftest.

Jan Vinther Laursen mener, at det er svært at slå igennem i Københavnsområdet, da de opfatter Bone’s som et bøf restaurant og ikke som en spareribs restaurant.

De familier som Bone’s henvender sig til, er helt almindelige danske familier, bestående typisk af mor, far og to børn.

Aldersmæssigt ligger forældrene fra ca. 20-40 år og børnene fra omkring 3-15 år. Flere og flere børnefamilier oplever, at det er sværere at få teenagere med til at spise med familien.

Bone’s menukort består af såkaldt ”far-mad”, og denne type mad er presset pga. den stigende fokus på sundhed.

For at undgå, at dette bliver en trussel for Bone’s, prøver restauranten at komme ud til mødrene via. salatbaren, men også gennem børnene. Salatbaren er bevidst tildelt en plads centralt i restauranten

da det gør den let tilgængelig. Bone’s kan nå mødrene via børnene, når der f.eks. er fødselsdag. Det er ofte børnene der får lov til at vælge hvor man vil spise på sin fødselsdag. Eftersom mange