Indledning
Boghandlerbranchen her i Danmark kæmper i dag en hård kamp for at overleve. På grund af en faldende omsætning hos butikkerne over hele landet, har mange butikker været nødt til at lukke ned.

Der er utrolig mange konkurrenter i boghandlerbranchen. Konkurrenterne er ikke blot de forskellige andre fysiske butikker du kan finde rundt i landet, men også supermarkederne.

Supermarkederne har ofte et fladt sortiment af de største bestsellere på hylderne og det var den hovedsageligt denne gruppe produkter som boghandlere tjente sine penge på tidligere.

På grund af den faldende omsætning i boghandlere, har mange valgt at udvide deres sortiment med kontorartikler, fotoartikler osv.

I denne opgave bliver der specielt sat fokus på de udfordringer som boghandlerne står overfor og de forskellige konkurrenter samt substituerende produkter.

Indholdsfortegnelse
Analyser den nuværende konkurrencesituation i boghandlerbranchen.

Analyser hvilke faktorer i omverdenen der især har været medvirkende til, at den traditionelle boghandler er udfordret.

Amazon ønsker at lave en markedsanalyse af det danske marked, inden de træder ind på markedet. Fremsæt et overordnet forslag til, hvordan virksomheden skal gribe markedsanalysen an.

Diskuter følgende udsagn:
- Det er en KSF for den traditionelle boghandler både at have et bredt og dybt sortiment.
- SAXO.com følger den generiske strategi ”omkostningsleder”

Det er svært for en traditionel boghandler at differentiere sig fra andre konkurrenter på markedet.

Identificér en væsentlig udfordring for enten Bog & Idé eller Saxo.com.

Diskuter mulige løsning(er) af den valgte udfordring

Uddrag
I den uafhængige omverden har vi massemedierne har en stor plads i forhold til at boghandlerne er udfordret. Det er som sagt blevet meget populært at benytte sig af de apps med e-bøger og lydbøger.

Rigtig mange unge begynder at benytte sig mere og mere af det, af den grund at mange populære influencere benytter sig af det. De bliver højt sandsynligt betalt for at reklamere for vedkomnes virksomhed over sociale medier.

Det gælder om for virksomheden at finde nogle meget forskellige influencere, på den måde kan virksomheden nå ud til en masse forskellige målgrupper. Hvis man ser tv, kan man tit se en Mofibo reklame.

Så altså tv’et spiller også en stor rolle her for der kan de også nå ud til de ældre. De ældre bruger ikke sociale medier som den yngre del gør. Men ved at Mofibo reklamerer for sig i fjernsynet, når de klart ud til også den ældre del.

---

Der er selvfølgelig stadig de personer som elsker at sætte sig ned med en fysisk bog og de digitale tjenester vil måske overtage størstedelen af bogmarkedet, men vil ikke kunne overtage med 100%.

Bog & Idé kunne som et forslaggodt benytte sig af horisontal integration, hvor de kunne opkøbe en del af én af de digitale tjenester. På den måde kunne de blive en del af det og på samme måde skaffe sig noget omsætning den vej.

De kunne også selv udvikle en digital tjeneste. Det kunne være en app, hvor det både er muligt at købe bøger hjem online og samme tid have adgang til e- og lydbøger, ved siden af men i samme app.

På den måde kunne de følge den udvikling der er i teknologien i dag, men forbrugeren har stadig mulighed for at få sine fysiske bøger hjem til hånden.