Indledning
Flygtningedebatten er noget mange politikere kan tale om i flere timer. Det er en længere varende debat, som nok aldrig rigtig for en ende.

Vi danskere tager meget forgivet, så når vi så ser en flygtning uden tag overhovedet, føler vi sympati med dem. De danske grænser er åbne, muligvis for åbne hvis man spørger Rasmus Grue Christensen.

Uddrag
Mette Bock har skrevet artiklen: ” Pigtråd og stålmure er ikke udtryk for magt, men for den allerstørste afmagt”, kommer hun også ind på flygtningesagen.

Hun mener at det er en fælles opgave at sikre de ydre grænser og være modtagelige overfor migranterne, og behandle deres sager i nærområder.

Mette Bock forholder sig en del mere kritisk til EU end Rasmus Grue Christensen og Matthias Tesfaye. Hun mener, at det er EU der er skyld i alle skrækhistorierne fra grænseområderne.

At fordi EU ikke i starten af dette århundrede ville sikre bedre muligheder, for migranternes sager kunne blive behandlet i nærområder sidder de i problemer til halsen.

Det er meget tydeligt at Mette Bock har sympati for flygtningene. Hun mener at EU har svigtet på denne front, fordi udover den lange rejse de skal i gennem skal flygtninge også kæmpe med problemer når de så endelig kommer til grænsen.